Nieuws
Illustratie van een Intel Arc-processor uit de Alchemist-generatie (DG2).

Intel reorganiseert grafische divisie

Aanvoerder Raja Koduri ontving demotie vanuit ziekenhuis

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Intel heeft aangekondigd diens grafische divisie op te splitsen. Niet langer zullen de gpu's voor gaming en datacenters onder één vaandel vallen.

Daarmee wordt Intels 'Accelerated Computing Systems and Graphics'-divisie (AGX) in essentie ontbonden. Intel-topman Raja Koduri voerde de divisie aan, maar lijkt met de reorganisatie een demotie te hebben gekregen. Koduri is wederom terug als hoofdarchitect, maar zal zich voortaan niet enkel meer over gpu's ontfermen.

De reorganisatie betekent niet dat Intel van plan is de nieuwe Arc-productlijn te staken. Naar al het schijnt staat de tweede generatie Arc-videokaarten, Battlemage genaamd, nog altijd op de planning om in 2023 te verschijnen. Tegenover Bloomberg gaf  Intel meer context over het ontbinden van de AGX-divisie:

"Discrete graphics en geaccelereerde rekenkracht zijn belangrijke groeimotoren voor Intel. Met onze vlaggenschipproducten nu in productie evolueren we onze bedrijfsstructuur om op te schalen en onze strategieën op één lijn te krijgen. Onderdeel hiervan is het bijeenbrengen van onze teams op consumentenprocessoren met onze computing-groep, terwijl het acceleratieteam fuseert met de werkgroepen voor datacenters en ai."

Aan het statement werd als voetnoot nog toegevoegd dat Koduri "terug zal keren als hoofdarchitect". Intel hoopt dat hij de chipgigant kan helpen de focus op groei-initiatieven te vergroten, verspreid over cpu's, gpu's, ai en geaccelereerde applicaties. 

Ondertussen komt Koduri's demotie op een ongelukkig moment. Via zijn persoonlijke Twitter liet hij eergisteren weten een spoedoperatie aan zijn ruggenwervel gehad te hebben, waarna Koduri mogelijk een maand moet revalideren. De Intel-topman moest gedurende een werkbezoek in Haiderabad onder het mes en kan de komende weken niet terugkeren naar zijn thuis in San Francisco. 

Koduri heeft sinds het uitgebreide Twitter-draadje over zijn medische toestand nog geen respons gegeven op zijn vermeende demotie. Aan de andere kant lijkt Intel nergens te benoemen dat de chipgigant een topman tijdelijk kwijt is aan een ziekenhuisbed in India. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Kojima: 'Alleen Microsoft begreep mijn idee' Haardvuurvideo's gebaseerd op Hogwarts Legacy uitgekomen
0

Reacties op: Intel reorganiseert grafische divisie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.