Nieuws

Intel Arc A750 houdt RTX 3060 bij in gaming benchmarks

Gpu uitgebreid getest op 1080p Ultra en 1440p High

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Intel heeft een nieuwe videopresentatie over de Arc A750-gpu gedeeld, met daarin een benchmark-vergelijking met Nvidia's GeForce RTX 3060.

In totaal heeft Intel de Arc A750 blootgesteld aan bijna vijftig games, draaiende op zowel DirectX 12 als Vulkan. De games werden daarbij op zowel 1080p met 'Ultra'-instellingen getest, als 1440p 'High'. Beide gpu's maken daarbij gebruik van hetzelfde testsysteem, met de zware Intel Core i9-12900K en 32 GB aan DDR5-geheugen.

Globaal gezien lijkt de Arc A750, Intels op één na zwaarste gpu, prima te kunnen meten met de RTX 3060. In games als F1 2022 en Assassin's Creed Valhalla loopt Intel nog 20 tot 30 procent achter op Nvidia; in Dirt 5 en Resident Evil Village is het juist Intel die circa 20 procent meer frames klokt.

Een gedetailleerd overzicht van alle geteste games en hun (gemiddelde) framerates is in te zien op een officiële blogpost van Intel.

De onderlinge framerate-verhouding van de Intel Arc A750 en Nvidia GeForce RTX 3060 videokaarten, in allerlei verschillende moderne games.

Gemiddeld genomen (over alle geteste games) zou de Arc A750 ongeveer 5 procent sneller uit de tests komen dan de RTX 3060. Intel onderstreepte daarbij dat de resultaten gebaseerd zijn op de laatste ronde game-optimalisaties; in de toekomst zouden de eerste Arc-producten alleen maar beter moeten presteren. 

Zowel de blogpost als de uitgebreide videopresentatie zwijgen vooralsnog over Intel XeSS, de nieuwe upscalingtechnologie die zich moet meten met Nvidia's DLSS en AMD's FSR. Intel-woordvoerder Ryan Shrout gaf wel aan dat daarover "binnenkort" meer informatie volgt. Ook over de prijs en verdere details rondom de architectuur doet Intel spoedig meer uit de doeken.

Een precieze (Westerse) releaseperiode voor de zwaardere Intel Arc-gpu's blijft evenals uit. Wel gaf Intel recentelijk aan dat de gpu's "later dit jaar" echt dienen te verschijnen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Soulslike-metroidvania Biomorph onthuld Hoe presteert Spider-Man: Remastered op pc?
1

Reacties op: Intel Arc A750 houdt RTX 3060 bij in gaming benchmarks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Zarniwoop

    • 12 augustus 2022 10:49
    Gebruiker benchmarkt zullen uitwijzen of dit ook klopt wat Intel presenteert. I.i.g goed dat er een derde speler bijkomt. Meer concurrentie is uiteindelijk beter voor de consument.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.