Nieuws
Productfoto van de SupremeRAID SR-1010 van Graid in een serveromgeving.

Graid lanceert PCIe 4.0 ssd-kaart met bandbreedtes tot 110 GB/s

SupremeRAID SR-1010 draait op Nvidia's GA106-gpu

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Ssd-specialist Graid heeft de SupremeRAID SR-1010 aangekondigd, een PCIe 4.0 ssd-kaart met bandbreedtes tot 110 GB/s.

De SupremeRAID SR-1010 wordt daarmee 's werelds snelste NVMe-oF-kaart, met ondersteuning voor veel uiteenlopende RAID-opstellingen en maximaal 32 fysieke schijven. Graids nieuwe kaart stuurt de ssd's zelf aan, met behulp van een ingebouwde GA106-gpu van Nvidia. Dezelfde Ampere-chip stuurt ook professionele videokaarten als de RTX A2000 aan.

In optima forma leest de SupremeRAID SR-1010 maar liefst 19 miljoen iops (input/output operaties per seconde) en schrijft het tot 6 miljoen iops. Daarvoor dient de kaart wel in RAID 5, 6 of 10 te draaien in een Linux-omgeving. Ook de maximale bandbreedte van 110 GB/s is enkel haalbaar in diezelfde scenario's; in een Windows-omgeving vallen de resultaten lager uit.

Voor Graid kenmerkt de aankondiging een tweede iteratie van diens NVMe-oF-producten. De eerdere SupremeRAID SR-1000 was evenals een netwerkgestuurde add-in-kaart voor NVMe-ssd's, maar die draaide op de PCIe 3.0-interface en kwam met Nvidia's oudere TU117-gpu. Het vernieuwde model verbruikt met de upgrade wel 20 procent meer stroom (tot ongeveer 70 watt), maar biedt daartegenover wel snellere en schaalbare PCIe 4.0-opslag voor bijvoorbeeld datacenters en servers.

De SupremeRAID SR-1010 verschijnt 1 mei officieel. Een prijsindicatie van de add-in-kaart wordt enkel afgegeven op offertebasis. 

Bron: Storage Review

Dit artikel delen:

Lees meer

Wallace & Gromit krijgt een virtual reality-game De deals van april: tips voor games en hardware
0

Reacties op: Graid lanceert PCIe 4.0 ssd-kaart met bandbreedtes tot 110 GB/s

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.