Nieuws
Uitgelekte foto van een Lenovo Legion-systeem, waarin prominent een RTX 4090-videokaart te zien is van maar liefst vier PCI-sloten dik.

Gigantische RTX 4090 gespot in Lenovo Legion-systeem

Videokaart van vier PCI-slots dik

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Via een Chinees forum zijn foto's van een nieuw Lenovo Legion-systeem uitgelekt, inclusief een vermoedelijke RTX 4090 van vier PCI-slots dik.

De foto's werden geplaatst in een reeds verwijderde forumpost op NGA, al leeft het beeldmateriaal elders op het internet door — zo ook hierboven.

De beelden tonen blootgestelde en vermoedelijk geheel nieuwe pre-built van Lenovo's Legion-merk. De prominente 'custom' videokaart is deels onherkenbaar gemaakt, maar volgens de forumbespreking betreft het een GeForce RTX 4090 — een gpu die Nvidia mogelijk pas volgende week onthult.

In het fysieke ontwerp heeft de rechthoekige videokaart iets weg van Gigabyte's Master-modellen. Niet alleen lekte daar recentelijk al dozen van uit, ook Gigabyte zelf liet een flinke telg RTX 4090-gpu's publiekelijk registeren. Mogelijk groeit Gigabyte's grootste chassis deze generatie dus naar vier PCI-slots dik.

Ook de videokaart zelf werd verder ontleed, met extra beelden van de koeloplossing voor de gpu. Op twee additionele foto's is te zien hoe vrijwel de hele printplaat bedekt wordt met een lichaam van koelvinnen, verbonden door minstens dertien afzonderlijke heatpipes. 

Uitgelekte foto van de koeloplossing van een mysterieuze RTX 40-videokaart, vermoedelijk de GeForce RTX 4090.
Uitgelekte foto van de koeloplossing van een mysterieuze RTX 40-videokaart, vermoedelijk de GeForce RTX 4090.

Daarnaast oogt de koperen koelplaat groter dan voorheen; bijna een derde van de printplaat lijkt bedekt te worden. Mogelijk huist in het koperen lichaam tegenwoordig een dampkamer. Met het verwachte TGP van 450 watt — sommigen berichten voorspelden zelfs 600 watt — zou een vooruitgang in koeloplossingen geen verkeerde stap zijn voor Nvidia's partnerfabrikanten.

Ondanks de inmiddels ook vrij visuele lekken, is er nog weinig zeker over de GeForce RTX 4090-kaarten. Het eerste topmodel in Nvidia's Ada Lovelace-generatie wordt hoogstwaarschijnlijk aanstaande 20 september officieel onthuld, gedurende Nvidia's zogenaamde 'Project Beyond'-presentatie

Dit artikel delen:

Lees meer

Sega onthult Yakuza-game Like a Dragon Gaiden Yakuza 8 gaat Like A Dragon 8 heten
0

Reacties op: Gigantische RTX 4090 gespot in Lenovo Legion-systeem

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.