Nieuws
Voor en achterkant van de Lenovo Legion Play, een gaming-handheld op Android.

Gelekte afbeeldingen tonen handheld van Lenovo

En een watergekoelde gaming-smartphone

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Lenovo lijkt bezig te zijn met een 'Legion Play' gaming-handheld, zo doen verborgen afbeeldingen op officiële Lenovo-websites vermoeden. Een forumbezoeker van GBAtemp trof de afbeeldingen aan, waarna al snel meer informatie en een tweede Legion-lek volgde.

Liliputing dook dieper in de data en vond meer afbeeldingen van Lenovo's vermeende handheld. De beelden laten duidelijk zien dat het om een Android-apparaat zou gaan, met een usb-c- en 3.5mm jack-aansluiting. Naast de Xbox-achtige knoppen-layout voorop blijkt het apparaat ook over afzonderlijke bumpers en trekkers te beschikken.

In de broncode van de afbeeldingen zouden meer specificaties genoemd zijn. Lilliputting vond een complete meta-tekst, die meer vertelt over de specificaties van de Legion Play:

"De Lenovo Legion Play is de eerste Android-cloudbibliotheek, ontwikkeld voor AAA-gaming. De console laat spelers honderden cloud-games spelen, streamt andere spellen en kan mobiele games spelen."

Vooraanzicht van de Lenovo Legion Play, een gaming-handheld op Android.

"[De Legion Play] heeft een randloos 7" groot Full HD-scherm met HDR10-ondersteuning, ingebouwde controller, twee speakers, twee vibratiemotoren en een 7000mAh accu om de beste game-ervaring te verzekeren." Of het scherm aanraakgevoelig is, wordt niet benoemd, al is het aannemelijk.

"Ons ontwikkelprogramma staat open voor alle ontwikkelaars. Binnenkort verkrijgbaar in selecte sectoren."

De marketingtaal draait op volle toeren, maar de essentie is duidelijk: een smartphone-esque handheld voor games, gedreven door de cloud. Op een van de verborgen afbeeldingen is duidelijk een pictogram te zijn van Nvidia GeForce Now, een cloud-dienst die al langer geoptimaliseerd is voor Android-apparaten.

Op dezelfde Lenovo-website lekte ook een conceptmodel uit van een nieuwe Legion Phone Duel van Lenovo. De H2O-editie blijkt wederom een gaming-smartphone, zij het ditmaal met een bizar waterkoelingblok achterop. 

Een conceptafbeelding van de Lenovo Legion Phone Duel H2O Edition, een gaming-smartphone met actieve waterkoeling.
Conceptafbeelding van de Lenovo Legion Phone Duel H2O Edition, een gaming-smartphone met actieve waterkoeling.

Een eerdere Legion Phone Duel bracht al actieve luchtkoeling, maar dit model schaalt op naar watergekoelde hardware. Daarnaast worden ook andere specificaties aangescherpt; de aangetroffen marketingtekst spreekt over "de nieuwste processor, 18 GB aan werkgeheugen en 1 TB aan opslag."

Volgens de verborgen data zou de Legion Phone Duel nog "in een conceptfase" zitten, aldus Lenovo.

Dit artikel delen:

Lees meer

Renders tonen hoe Intel Arc-referentiekaart eruit kan zien De geschiedenis van Far Cry: Wapens, geweld en iconische slechteriken
1

Reacties op: Gelekte afbeeldingen tonen handheld van Lenovo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    LarsCornelis

    • 4 oktober 2021 16:42
    Mooie Xbox Vita. Met Game Pass erbij zie ik daar wel wat in.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.