Nieuws
Foto van de Corsair iCUE H150i Elite AIO-koeler in een game-pc..

Elite-koelers van Corsair onthuld met 30 fps lcd-scherm

Waterkoeling, rgb en een beeldschermpje ineen

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Corsair heeft het nieuwe iCUE Elite-waterkoelsysteem officieel uit de doeken gedaan. Zoals eerder geteaset werd, bevat de waterpomp van de nieuwe AIO-koelers een geïntegreerd lcd-beeldschermpje.

Het schermpje in kwestie is een 24-bits IPS lcd-paneeltje met 480 bij 480 pixels, ter grootte van 2,1 inch. Qua beeldverversing topt het display af op 30 frames per seconde en de helderheid piekt op 600 nits — al snel anderhalf maal de helderheid van een matige monitor.

Met behulp van de iCUE-software is het mogelijk animaties, afbeeldingen en statusindicaties direct op de waterpomp af te beelden. Rondom het circulaire beeldscherm zit een additionele rgb-lichtring, die bijvoorbeeld op zijn beurt weer kan reageren op wat het scherm laat zien.

Corsairs luxe nieuwe AIO-koeler is verkrijgbaar met drie verschillende radiatorformaten: 240 mm, 360 mm en 420 mm. De radiator is voorzien van de nieuwe ML RGB-ventilatoren van Corsair, welke weer verkrijgbaar zijn in 120 of 140 millimeter grootte. 

De toerentallen van de nieuwe Corsair-fans reiken respectievelijk 450 tot 2.000 rpm (ML120 RGB) en 400 tot 1.600 RPM (ML140 RGB). Beide nieuwe rgb-ventilatoren ondersteunen daarnaast Zero RPM-modi en de AirGuide-technologie van Corsair, voor een beter uitgespreide luchtverspreidng.

Productfoto van de Corsair iCUE H150i Elite AIO-koeler.

Corsair belooft op de officiële productpagina cpu-temperaturen van 38 graden Celsius te kunnen behouden, onder 250 watt druk en met kamertemperatuur van 27 graden. Qua compatibiliteit voor sockets richt Corsair zich direct op het nieuwe LGA-1700, maar ook LGA-115x, LGA-2066, AM4 en sTRX4 worden ondersteund.

De nieuwe AIO-koeler van Corsair heeft een vanafprijs van 257,90 euro voor het H100i-model. Het grotere H150i-alternatief kost 293,90 euro en voor de allergrootste H170i wordt 319,90 euro gerekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Pokémon Legends: Arceus-trailer hint naar nieuwe pokémon Medebedenker Halo richt nieuwe ontwikkelstudio bij EA op
5

Reacties op: Elite-koelers van Corsair onthuld met 30 fps lcd-scherm

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Messtranor

  • 20 oktober 2021 11:48
  Dit zijn nou echt fratsen die mij totaal niet kunnen boeien. Ik heb mijn PC kast het liefste dicht, zonder glazen wand en zonder disco verlichting erin. Zo'n lichtshow leid me alleen maar af van wat er op t beeldscherm gebeurd.
  Maar goed, ieder zo z'n ding.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 20 oktober 2021 13:03
  @Messtranor Glazen wanden zijn trendy geworden, maar dichte kasten zijn gelukkig nooit verdwenen.

  Snap je gevoel erbij (ben zelf ook geen liefhebber van overdreven veel rgb), maar ik kan me niet voorstellen hoe een pc ooit afleidt van wat er op het scherm gebeurt. Dat moeten dan wel bizar felle kleurenlampjes in je ooghoek zijn. Of een hele saaie game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 20 oktober 2021 16:15
  @TomKauw Of extreem makkelijk af te leiden (ADD)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 20 oktober 2021 17:41
  @Messtranor Ah, dat verklaart natuurlijk ook een boel. Zo had ik het nog niet bekeken.

  Mijn hoofd zit ook weer heel ergens anders op het spectrum. Ik heb vaak toetsenborden, muizen en knoppenpaneeltjes die bijtijds verspringen/verkleuren met wat er gebeurt op het scherm, maar dat valt me negen van de tien keer niet eens op, juist omdat ik zo in dat scherm gezogen zit.

  Ben wel blij voor je dat er langzaam maar zeker een non-rgb rennaissance opborrelt. Circusverlichting is nog steeds erg aanwezig in bepaalde productengroepen, maar het tegengeluid (tegenlicht?) groeit ook stapje bij beetje.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 20 oktober 2021 17:51
  @TomKauw mensen moeten vooral kopen wat ze mooi vinden hoor. Maar het is aan mij niet besteed. Ik ben dus inderdaad blij dat er alternatieven zijn

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.