Nieuws
Screenshot van de reclamevideo rondom de Lenovo IdeaPad Gaming 3i, met in de zevende generatie voor het eerst een Intel Arc-gpu

Eerste Intel Arc-gpu voor laptops wordt 30 maart onthuld

Onthulling zou vooral de Intel Arc A370M betreffen

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Intel heeft op 30 maart een onthullingsevenement ingepland voor een eerste eigen toegewijde laptop-gpu: de Intel Arc A370M.

De livestream staat gepland voor 16:00 uur (Nederlandse tijd) op 30 maart en is op de officiële Intel-website te bekijken. Aanvankelijk werd niet verklapt om welke gpu('s) het zou gaan, maar een later vraag-en-antwoord verhelderde dat de onthulling specifiek de Arc A370M betreft.

Van de 'dedicated' gpu wordt nu al geclaimd dat deze de prestaties van een geïntegreerde laptop-gpu zou verdubbelen. In Intels eigen voorbeeld neemt de A370M het op tegen een recente Iris Xe-gpu (Alder Lake), in Metro Exodus op 1080p met medium-instellingen.

Ook wil Intel op 30 maart aandacht spenderen aan een reeks eigen technologieën, die met de eerste gpu lanceren. De presentatie moet onder meer uitwijden over Intel Deep Link en het eigen upscalinggereedschap, XeSS. 

Promotioneel beeld van de eerste Intel Arc-gpu's voor gamers en content creators.

30 maart dient mogelijk ook direct als de officiële verschijningsdatum van de eerste Intel Arc-gpu. In een recente roadmap had Intel immers nog verzekerd dat het laptopsegment van de Arc-gpu's nog in het eerste kwartaal af zou moeten trappen. De eerste desktop-gpu's van Intel Arc volgen waarschijnlijk in mei-juni.

Vermoedelijk is de Arc A370M ook de gpu die in recent onthulde laptops geïntegreerd zit. Onder meer Samsung en Lenovo deden deze maand al notebooks met (optionele) Arc-gpu uit de doeken, nog voordat Intel de kaarten officieel onthuld had.

Dit artikel delen:

Lees meer

Konami updatet handelsmerken voor Silent Hill en andere games ‘Stranger of Paradise is niet per se een directe prequel op Final Fantasy 1’
0

Reacties op: Eerste Intel Arc-gpu voor laptops wordt 30 maart onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.