Nieuws
Gelekte render van AMD's Navi 24-chipset

Eerste beelden van AMD's Navi 24-chip duiken op

Budget-gpu van Radeon komt alvast in beeld

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De eerste ogenschijnlijk officiële renders van AMD's nieuwe Navi 24-chipset zijn opgedoken. VideoCardz ontving het gelekte materiaal van een vaste hardware-ingewijde.

De beelden zijn afkomstig van Disclosuzen, die in het verleden ook al de eerste renders van AMD's Radeon RX 6600 XT deelde. Het bijbehorende Twitter-account van de lekker is opgeschort, maar lekkages worden nu direct naar VideoCardz doorgespeeld voor een primeur.

Onder de gelekte beelden valt een render van de Navi 24-chip én twee productfoto's van twee videokaarten met precies die chip. Zowel de Radeon RX 6500 XT als Radeon RX 6400 zouden gebruikmaken van AMD's budgetvariant van Navi 2x-architectuur. 

Gelekte productfoto's van twee Navi 24-videokaarten: de Radeon RX 6500 XT en Radeon RX 6400.

De Navi 24-gpu is, zoals geruchten eerder al voorspelde, gebakken op TSMC's 6 nm procedé. Andere producten in dezelfde generatie maken elk gebruik van het 7 nm-alternatief. Navi 24 zou deze generatie als instapmodel af moeten sluiten, maar tegelijkertijd is de chip ook AMD's eerste consumentenproduct op een node kleiner dan 7 nanometer.

Volgens verder geroezemoes telt Navi 24 een chipoppervlak van ongeveer 141 vierkante millimeter, waarop "tot 16" compute units geactiveerd kunnen worden — goed voor 1024 rekenkernen. In essentie zou Navi 24 daarmee een halvering van Navi 23 zijn, welke de Radeon RX 6600-kaarten aandrijft.

De Navi 24-videokaarten moeten daarmee vooral gezien worden als toegankelijke instap voor AMD's RDNA2-graphics. De gpu wordt vermoedelijk gepaard met een Infinity Cache van 16 MB en maximaal 4 GB aan GDDR6-geheugen op een 64-bit geheugenbus. Daarmee richt de gpu zich voornamelijk op budget-pc's en 1080p-gameplay.

De eerste twee Navi 24-kaarten worden volgens ingewijden verwacht op 19 januari. AMD doet de chip waarschijnlijk officieel uit de doeken op 4 januari, gedurende een CES 2022-presentatie. De zogenaamde keynote staat ingepland voor 19:00 uur (Nederlandse tijd).

Bron: VideoCardz

Dit artikel delen:

Lees meer

Japanse release Dragon Quest 10 Offline uitgesteld Ontwikkeling Final Fantasy 16 met een halfjaar vertraagd
0

Reacties op: Eerste beelden van AMD's Navi 24-chip duiken op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.