Nieuws

Eerste B760-moederborden lekken voor CES 2023 uit

Onder meer Gigabyte en MSI bieden B760-opties aan

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Productfoto's van de eerste B760-moederborden zijn uitgelekt. In ieder geval Gigabyte en MSI bereiden moederborden met de goedkopere chipset voor.

De foto's in kwestie werden aanvankelijk opgepikt door VideoCardz, bestaande uit twee B760-moederborden van Gigabyte en drie van concurrent MSI. Alle moederborden vallen respectievelijk in het goedkopere of middensegment van hun respectievelijke fabrikanten.

De B760-chipset van Intel moet op zichzelf al een goedkoper alternatief vormen voor het duurdere Z790- en H770-aanbod. Intel laat de moederbordfabrikanten zelf kiezen of de chipset gepaard gaat met DDR4- of DDR5-werkgeheugen. Zo biedt MSI een B760M MAG Tomahawk aan met vier DDR4-poorten (tot een overgeklokte 5.333 MT/s), maar dook recentelijk ook een DDR5-variant van hetzelfde moederbord op.

Gelekte productfoto van MSI's Pro B760P-moederbord met DDR4-werkgeheugen.

Bij concurrent Gigabyte lijkt weinig te veranderen tussen het B760-aanbod en de voorgaande B660-moederborden. De fabrikant werkt in ieder geval aan een 'Ultra Durable' B670M-moederbord en een Gaming X-variant, beide vooralsnog met enkel DDR4-geheugen. 

In zowel I/O als de printplaat zelf lijkt er weinig vernieuwd op het Ultra-Durable-model sinds de B660-generatie, al blijft nog onduidelijk of bijvoorbeeld de M.2- of PCIe-poorten op nieuwe of snellere interfaces draaien. Het nieuwe Gaming-X-moederbord komt wel met licht aangepaste I/O en nieuwe behuizingen voor de stroomregulatoren en de B760-chipset zelf. 

Gelekte productfoto van Gigabyte's B760M Gaming X AX-moederbord met DDR4-werkgeheugen.

De nieuwe B760-moederborden worden hoogstwaarschijnlijk officieel onthuld gedurende CES 2023, de jaarlijkse techbeurs in Las Vegas. Daar doet Intel met alle waarschijnlijkheid diens non-K-processoren uit de dertiende Core-generatie (Raptor Lake) uit de doeken, direct bijgestaan door een breder en tevens betaalbaarder aanbod in moederbordchipsets. 

Dit artikel delen:

Lees meer

PS Plus Extra- en Premium-games van december nu beschikbaar Adata kondigt eerste PCIe 5.0-ssd's aan op CES 2023
0

Reacties op: Eerste B760-moederborden lekken voor CES 2023 uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.