Nieuws
Productafbeelding van het officiële Docking Station voor de Steam Deck.

Dock voor Steam Deck loopt vertraging op

Uitstel heeft geen impact op productie van Steam Decks zelf

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Valve heeft laten weten dat het officiële dock voor de Steam Deck wederom vertraging heeft opgelopen.

Wanneer het zogeheten Steam Deck Docking Station wel zou kunnen verschijnen, blijft vooralsnog onduidelijk. In februari van dit jaar gaf Valve zelf aan dat de officiële releaseperiode ergens "in de lente" zou vallen, maar dat seizoen schijnt nu niet langer haalbaar te zijn.

Valve geeft per blogpost aan dat het uitstel (wederom) te wijten is aan tekorten in materiaal, alsmede de aanhoudende impact van de coronapandemie. "We werken aan het verbeteren van de situatie en geven meer informatie, zodra we die hebben."

Wel stipt Valve aan dat het uitstel geen impact zal hebben op de productie van de handheld zelf. Ook de Steam Deck werd eind vorig jaar om grofweg dezelfde redenenen uitgesteld en kent nog altijd lange reserveerperiodes, maar volgens Valve vertraagt het dock geenszins de uitrol van de Steam Deck zelf. "Verschillende onderdelen, verschillende fabrieken", aldus het ontwikkelteam van Valve.

In tegenstelling tot veel andere dockingstations van consoles en handhelds, is het Steam Deck Docking Station niet de enige manier om een Steam Deck uit te breiden. Eerder gaf Valve al aan dat "praktisch elke usb-c-hub" een alternatief kan vormen voor het officiële dock — een gegeven wat nu wederom benadrukt wordt.

Terwijl Valve's eigen dock vertraging oploopt, werkt het team verder aan het uitbreiden van de functionaliteiten van de Steam Deck over usb-hubs en externe beeldschermen. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Multiplayergame Knockout City is nu free-to-play State of Play: onze verwachtingen voor vanavond
2

Reacties op: Dock voor Steam Deck loopt vertraging op

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • jaquesparblue

  • 2 juni 2022 14:57
  Wat doet het deck anders dan "praktisch elke usb-c hub"?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 2 juni 2022 15:29
  @jaquesparblue In theorie doet het niets meer dan een usb-c-hub (met stroomvoorzieining). Denk dat vooral de vorm de aantrekkingskracht is; deze hub houdt de Steam Deck netjes overeind en lust alle kabels mooi door aan de achterzijde.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.