Nieuws
Screenshot van een in beslag genomen XFX-videokaart, die onder valse labels geïmporteerd werd.

Chinese tak XFX betrapt op importeren van vervalste gpu's

Bedrijf was bijna weggekomen met flinke belastingontduiking

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De Chinese douane in Huanggang heeft zeker 5.840 XFX-videokaarten in beslag genomen, nadat bleek dat de labels van de vrachtlading vervalst waren.

In het officiële bericht van de douanedienst (via Weibo) wordt niet gespecificeerd welke precieze kaarten onder welke valse noemers vervoerd werden. Wel geeft de instantie aan dat de duizenden gpu's, na nadere inspectie, samen meer dan 20 miljoen yuan waard zouden zijn. Omgerekend is dat bijna 2,9 miljoen euro.

Op de gepubliceerde videobeelden is te zien hoe de talloze kaarten in beslag worden genomen. De beelden tonen duidelijk een grote hoeveelheid van XFX' zogenaamde Qick-kaarten, vermoedelijk de RX 6700 XT-varianten en/of zwaardere Radeon-gpu's.

Screenshot van een Weibo-bericht van de Chinese douane over een vrachtlading vervalste gpu's.

Volgens het Chinese MyDrivers worden in China wel vaker grote ladingen videokaarten verscheept onder valse noemers. Door de labels op de doos te vervangen met lager geprijsde modellen, zou zo importheffing ontweken kunnen worden. Daarbij werd een claim geplaats van in totaal zeker "150.000 verduisterde gpu's", maar een concrete bron werd niet genoemd.

Hetzelfde nieuwskanaal claimt ook dat de inbeslagneming niet de eerste misser van XFX' Chinese tak is. Eind 2020 zou de branche ook een lading AMD-chips direct doorverkocht hebben aan cryptoboerderijen, in plaats van de bedoelde retailers.

Na het bericht van de Chinese douane leek de officiële XFX China website ook enkele uren op nonactief gezet te zijn. De site is inmiddels weer openlijk bereikbaar, zij het zonder enige vermelding van het importgeding. Vooralsnog is onduidelijk wat voor straf (de Chinese tak van) XFX opgelegd krijgt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ghostwire: Tokyo toont een likkebaardend mooi Shibuya State of Play rondom Hogwarts Legacy wordt donderdag uitgezonden
0

Reacties op: Chinese tak XFX betrapt op importeren van vervalste gpu's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.