Nieuws
Honderden Intel-processoren uit de smokkel.

Chinese douane stopt smokkel van 308 Intel-processoren

Honderden cpu's zaten aan lichaamsdelen getapet

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Douane-medewerkers aan de grens Hongkong-Macau hebben twee reizigers aangehouden die hardware het land uit smokkelden. De twee hadden in totaal 308 computerprocessoren op zak — 256 stuks daarvan waren aan de scheenbenen en borst van een autobestuurder getapet.

De vondst en arrestatie heeft klaarblijkelijk in juni al plaatsgevonden. Pas recentelijk heeft de Chinese douane de actie publiekelijk gemaakt, waarbij ook trots geparadeerd werd met tal van foto's van de in beslag genomen cpu's. In ieder geval één individu is naar aanleiding van de vondst opgepakt.

Foto van twee benen waarop allerlei smokkel-hardware getapet zit.

Chinese media spreken van het bestaan van een volledige video, waarbij de 256 processoren zorgvuldig van de hardware-beladen bestuurder verwijderd worden. De vermoedelijke video blijkt niet tot nauwelijks vindbaar. 

De processoren in kwestie bleken voornamelijk tiende generatie Intel-cpu's: de populaire Intel Core i7-10700 en Intel Core i9-10900K. Die processoren zijn in veel delen van de wereld inmiddels prima verkrijgbaar, maar selecte regio's kampen nog met zware chiptekorten. De smokkelwaar zou een straatwaarde van ongeveer 800.000 Hongkongse dollar bedragen, aldus lokale media.

Close-up van een Intel Core i9-10900K, gevonden als smokkelwaar rondom Hongkong.

Rondom Hongkong rommelt het wel vaker met hardware-gedreven smokkelwaar. Afgelopen april trof de lokale douane een vrachtlading van ruim 300 gesmokkelde CMP 30HX-videokaarten. De eerste reeks cryptomining-gedreven gpu's was destijds amper verkrijgbaar voor de gemiddelde consument.

Bron: HKEPC

Dit artikel delen:

Lees meer

Lost Judgement mogelijk 'laatste deel uit serie' wegens conflict Kojima ziet Death Stranding: Director's Cut niet als een director's cut
0

Reacties op: Chinese douane stopt smokkel van 308 Intel-processoren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.