Nieuws
Persfoto van een CES-beursvloer, met op de voorgrond een drukke menigte.

CES 2022 sluit een dag eerder wegens vrees voor virus

Fysieke evenement loopt nu van 4 tot 7 januari 2022

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De Amerikaanse Consumer Technology Assocation (CTA), welke verantwoordelijk is voor de jaarlijkse CES-beurzen, heeft aangegeven dat CES 2022 één dag korter zal duren. De fysieke beurs is nu geopend van 4 tot 7 januari.

Het inkorten van de openingsdagen zou volgens de CTA "een additionele veiligheidsmaatregel" zijn, die het uitbreken van meer coronagevallen zou moeten beperken. Bezoekers van de elektronicabeurs waren sowieso al verplicht om volledig gevaccineerd te zijn tegen het coronavirus en op locatie mondmaskers te dragen.

De ingekorte looptijd van CES 2022 komt ná een barrage van afzeggingen. Een kleine week geleden trokken onder meer Intel en Microsoft hun fysieke aanwezigheid in, iets later gevolgd door giganten als AMD en MSI. De reden voor het thuisblijven was vaak terug te brengen op de gezondheid van medewerkers en bezoekers, met het oog op de opkomende omikronvariant van het coronavirus.

Als respons op de eerste rits annuleringen had de CTA aangegeven "de beste gezondheidsmaatregelen" getroffen te hebben en bleef het van mening dat er verder geen reden was tot ingrijpen. Voor de weggevallen giganten werden juist meer kleinere bedrijven aangetrokken om hun plek op de beursvloer in te nemen.

Ook met het schrappen van de laatste beursdag laat de CES-organisatie weten dat er nog altijd "meer dan 2200 bedrijven" fysiek aanwezig zullen zijn in Las Vegas. Datzelfde getal werd genoemd toen de CTA meer bedrijven aanwon als aanwezigen, ná de eerste reeks annuleringen. Vooral de beurs zelf is korter, niet de gastenlijst.

Het CES-bestuur vangt ondertussen publiekelijk commentaar over het überhaupt door laten gaan van de beurs. Op onder meer Twitter laten een handvol critici weten dat ze het evenement liever volledig digitaal georganiseerd willen hebben; anderen waren sowieso al van mening dat de CTA ongevaccineerde bezoekers discrimineert. 

Ondanks afzeggingen en een aanzienlijk minder fysieke presence van CES 2022, staan de komende dagen alsnog in het teken van veel onthullingen op het gebied van tech. Van zowel Intel als AMD worden veel nieuwe (grafische) processoren verwacht, terwijl Nvidia mogelijk de RTX 3090 Ti en RTX 3050 uit de doeken doet. Veel van de aankondigingen vinden volledig online plaats, zonder fysieke aanwezigheid in Las Vegas.

Bron: CES

Dit artikel delen:

Lees meer

IG Q&A: Naar welke game in 2022 kijk je het meeste uit? De Top 100 van 2022: alle artikelen verzameld
0

Reacties op: CES 2022 sluit een dag eerder wegens vrees voor virus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.