Nieuws
Teaser-afbeelding van de Ayeneo-handheld met oled-beeldscherm.

Ayaneo onthult in mei dunste oled-handheld ooit

Nog een nieuwe draagbare computer van de Chinese start-up

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardware-fabrikant Ayaneo heeft aangekondigd in mei 's werelds eerste ultra-dunne Windows-handheld met oled-scherm te onthullen.

De start-up noemde in de aankondiging van de aankondiging (via Weibo) geen specificaties, maar claimt wel dat de lichte handheld met meerdere "'s werelds eerste features" en een "prijs die dichtbij de mensen staat" komt. Wanneer in mei precies de officiële onthulling moet volgen, blijft evenals onbekend.

Vertaalde Weibo-post van Ayaneo over het aankondigen van een ultra-dunne oled-handheld.

Mogelijk stapt de nieuwe handheld over op een AMD-apu uit de Ryzen 6000-reeks. Afgelopen januari onthulde Ayaneo de zogenaamde Next-handheld al met Ryzen 5000-apu's, waarvan later beloofd werd dat een Ryzen 6000-revisie nog moest volgen. Dit nieuwe oled-alternatief zou plaats moeten nemen naast de zogenaamde Ayaneo Next Pro.

Met de overstap van apu wordt vooral het gpu-component van de Windows-handheld hevig geüpgradet; Ryzen 6000-apu's komen met een geïntegreerde RDNA 2-gpu, zoals bijvoorbeeld ook de Steam Deck heeft. Tot dusver hebben al Ayaneo's handhelds altijd beroep gedaan op, inmiddels vrij gedateerde, geïntegreerde Vega-gpu's.

Dit artikel delen:

Lees meer

Battlefield 2042-patch met voice-chat en allerlei bugfixes uitgerold Halo Infinite-spelers achterhalen MMR en stuiten op mogelijk probleem voor competitieve modi
0

Reacties op: Ayaneo onthult in mei dunste oled-handheld ooit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.