Nieuws
Gelekt onderaanzicht van een ASUS ROG RTX 3070-videokaart, in samenwerking met Noctua.

Asus' RTX 3070 met Noctua-koeling laat van zich zien

Heel lelijk beige-bruin kan ook mooi zijn

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De Facebook-pagina van Asus ROG Vietnam heeft kortstondig beelden gedeeld van Asus' langverwachte samenwerking met Noctua. Op het sociale kanaal werd een nieuwe RTX 3070-videokaart getoond, voorzien van twee Noctua-ventilatoren én de iconische beige-bruin kleuraccenten.

De Noctua-samenwerking dook al eerder op in de database van de Euraziatische Economische Commissie (EEC), maar officieel beeldmateriaal bleef sinds begin augustus uit. Tot vannacht dan, toen de Vietnamese tak van Asus' Republic of Gamers per ongeluk meerdere productfoto's van de vermeende samenwerking deelde. 

Inmiddels is het Facebook-bericht alweer verwijderd, maar de foto's bleven vereeuwigd op het internet. Onder andere WccfTech plaatste de beelden opnieuw.

Gelekte foto's van een ASUS ROG RTX 3070-videokaart, in samenwerking met Noctua.

De kaart betreft, zoals de EEC-verschijning al verklapte, een RTX 3070-gpu met 8GB videogeheugen. De twee ventilatoren in kwestie zijn uiteraard van  Noctua's Oostenrijkse fabricaat, waarmee de kaart alsnog vrij omvangrijk lijkt te worden. De dikkere heatsink lijkt te wijzen op een 4-slots dikte voor de kaart.

Asus' opgegeven EEC-term verwijst ook naar een fabrieksoverklok voor deze specifieke RTX 3070. De precieze details daarachter zijn nog niet vrijgegeven, maar vermoedelijk helpt het koelrendement van Noctua wel met het stabiel bereiken van hogere klokfrequenties.

Het Facebook-bericht zou ook "26 miljoen Vietnamese dollars" als adviesprijs genoemd hebben, wat neerkomt op circa 987 euro. Dat is aanzienlijk meer dan voor de gemiddelde RTX 3070 gevraagd wordt — al is prijsvergelijking lastig nu de vraagprijzen weer oplopen.

Opvallend is ook hoe Asus deze samenwerking enkel aan blijkt te gaan voor de RTX 3070-gpu's. Vooralsnog onduidelijk is nog of de Oostenrijkse koeling ook ooit op bijvoorbeeld de RTX 3080-, RTX 3090- of mogelijk ook Radeon-gpu's geplakt zal worden. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony heeft Bluepoint Games gekocht Starfield bevat ruim 150.000 regels aan dialogen
0

Reacties op: Asus' RTX 3070 met Noctua-koeling laat van zich zien

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.