Nieuws
Analogue Pocket

Analogue Pocket verhoogt prijs voor nieuwe reserveringen

Nieuwe pre-orderfase trapt 14 december af

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De Pocket-handheld van emulatorfabrikant Analogue treedt 14 december opnieuw in een reserveringsfase. Ditmaal is de prijs echter aangescherpt; deze bedraagt nu 219 dollar.

Analogue's eerste handheld had oorspronkelijk in mei 2021 moeten verschepen, maar werd wegens de coronapandemie meerdere malen uitgesteld. Vorige maand werd bekendgemaakt dat de eerste Pocket-handhelds op 13 december aanstaande verschepen; die datum staat nog steeds vast.

Per blogpost laat Analogue weten dat 14 december een nieuwe reserveringsronde afgetrapt wordt, vanaf 17:00 uur (Nederlandse tijd). Voor die nieuwe oplage Pocket-handhelds geldt echter ook een nieuwe prijs: 219 dollar. Het emulator-apparaatje was oorspronkelijk aangekondigd met een richtprijs van 199 dollar.

Profielafbeelding van Analogue Pocket, waarbij vier zijdes van het apparaat afgebeeld worden.

De reden voor de prijsverhoging is volgens Analogue simpel: de pandemie heeft "componentkosten verhoogd over de gehele industrie". Wel verzekert het bedrijf dat de vraagprijzen voor Pocket-accessoires onveranderd zijn gebleven.

Nieuwe reserveringen worden nu direct in verschillende groepen geplaats, aan de hand van een 'wie het eerst komt'-principe. Groep A kan de handheld in het eerste kwartaal van 2022 verwachten; Groep B pas in het vierde. Voor een derde groep noemt Analogue enkel "2023" als verwachte verschepingsdatum.

Nog niet zeker over de emulator-handheld? Aanstaande maandag, vanaf ongeveer 17:00 uur, vervalt ook het review-embargo van de Pocket, zo liet Analogue op Twitter weten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Hoogtepunten: Quantic Dream onthult Star Wars Eclipse Remasters zijn niet de oplossing
0

Reacties op: Analogue Pocket verhoogt prijs voor nieuwe reserveringen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.