Nieuws
Illustratie van AMD's FidelityFX Super Resolution upscaletechniek in Anno 1800, een van de eerste games die 22 juni FSR-ondersteuning zal bieden.

AMD doet toch FSR 2.0 uit de doeken rond GDC 2022

Initiële onthulling zou op 17 maart ingepland zijn

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Gelekte presentatieslides zouden verklappen dat AMD rond GDC 2022 toch een vervolg op FidelityFX Super Resolution wil onthullen.

De slides werden gepubliceerd op VideoCardz, vermoedelijk afkomstig van een bron binnen AMD. Op de gelekte teksten wordt duidelijk gesproken over FidelityFX Super Resolution 2.0, welke klaarblijkelijk overstapt op temporale upscaling voor betere beeldkwaliteit.

Het originele FidelityFX Super Resolution (FSR) lanceerde een klein jaar terug als open-source upscaling-gereedschap. De huidige versie maakt gebruik van spatial upscaling, terwijl concurrentie als Nvidia's DLSS opschaalt aan de hand van temporale informatie.

Gelekte presentatieslide vanuit AMD, waarin de voordelen van FidelityFX Super Resolution 2.0 worden besproken.

Het ai-aangestuurde DLSS werkt daarentegen enkel en alleen op Nvidia's eigen videokaarten met Tensor-kernen. Voor FSR 2.0 lijkt AMD wederom geen beroep te doen op machine learning-hardware; mogelijk betreft het wederom een open-source oplossing die op vrijwel alle soorten gpu's en cpu's benut kan worden. Zo kunnen ontwikkelaars het huidige FSR ook vinden in de Xbox Game Development Kit.

Volgens de bron zou AMD het nieuwe FSR 2.0 op 17 maart willen onthullen, gelijktijdig met de officiële lancering van Radeon Super Resolution voor AMD's eigen gpu's. De FSR 2.0-presentatieslides zouden echter wel bedoeld zijn voor een latere datum. Eerder liet AMD al weten op GDC 2022 aanwezig te zijn, met een keynote over "next-gen upscaling" op 23 maart. Hoogstwaarschijnlijk zien we daar FSR 2.0 voor het eerst in actie. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Update: Nieuwe Sonic the Hedgehog 2-trailer uitgebracht Actievolle trailer Wanted: Dead getoond
0

Reacties op: AMD doet toch FSR 2.0 uit de doeken rond GDC 2022

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.