Hardware Update

Scoor Assassin's Creed Valhalla gratis met nieuwe AMD Ryzen-processoren

En meer belangrijke hardware-nieuwtjes van de afgelopen week...

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De hardware-wereld heeft ook de afgelopen week niet stilgezeten. Zo lekte vervroegd uit dat AMD plannen zou hebben om Assassin's Creed Valhalla met selecte AMD Ryzen 9 en Ryzen 7 CPU's weg te geven, viel het bedrijf recentelijk gigantisch in de prijzen en maakt Lenovo meters met hun nieuwe generatie Legion-laptops.

AMD bundelt Assassin's Creed Valhalla met Ryzen 9 en Ryzen 7 CPU's

Mocht nu toch op zoek zijn naar een nieuwe processor voor je (volgende) build, weet dan dat je bij AMD mogelijk op een mooi extraatje mag rekenen. Volgens berichtgeving van VideoCardz zou de fabrikant binnenkort Assassin's Creed Valhalla bundelen met een reeks nieuwere Ryzen 9 en Ryzen 7 processoren.

In het specifiek zou het een zestal CPU's uit AMD's derde Ryzen-generatie betreffen, vanaf de AMD Ryzen 7 3700X and up. De promotie is door de hardware-boer zelf nog niet officieel gemaakt, maar zou vermoedelijk moeten dienen als extra marketing voor de lancering van de nieuwere Ryzen XT-serie. Die staat vooralsnog gepland op 7 juli, maar het blijft dus onduidelijk of de vermeende bundeldeal gelijktijdig aftrapt.

Deze gelekte lijst laat zien hoe een zestal nieuwe Ryzen 7 en Ryzen 9 processoren van AMD geleverd zullen worden met een gratis kopie van Assassin's Creed Valhalla.

De zes CPU's die onderdeel vormen van de actie begeven zich uiteraard hoger in de prijsklasse; vanaf circa 359 euro. De betaalbaardere Ryzen 5 en Ryzen 3-broertjes in AMD's nieuwe 3000-lijn zullen de nieuwste Assassin's Creed dus niet meeleveren — waardoor de "gratis game" vooral neerkomt op een mooie bonus voor de gamers die tóch al flink zouden investeren in nieuwe hardware.

Lenovo herziet wat gamers nu écht willen met nieuwe Legion-laptops

In een landschap waarin gaming laptops nog (iets té) vaak schreeuwerig willen zijn, hoopt Lenovo diens nieuwe Legion-lijn aan laptops beter toe te spitsen. Niet alle gamers worden immers warm van rood-zwarte monsterbakken; het zijn vooral de prestaties die er toe moeten doen. En die mogen ook heus wel eens geleverd worden in een "zakelijker" jasje.

Lenovo zet zich ertoe onder meer hun nieuwe Legion 7i-, Legion 5i- en hun IdeaPad Gaming 3i-modellen van die meer doelgerichte stijl te voorzien. Ongeacht het precieze model (of de prijsklasse), moeten deze apparaten koelere prestaties leveren, vanuit een strakkere behuizing. Geen van de nieuwe notebooks is dikker dan twee centimeter.

Lenovo toont hun nieuwe lijn Legion-producten, waaronder hoofdzakelijk een drietal nieuwe en verbeterde laptop-modellen.

Nieuwe pijlers onder de Legion-laptops zijn Lenovo's verbeterde Coldfront 2.0-koeling (met optionele vapor chamber), ondersteuning voor NVIDIA Advanced Optimus, Dolby Vision en het nieuwe Lenovo Legion TrueStrike-keyboard — een adaptatie van de bejubelde chiclet-toetsen van Lenovo's ThinkPads en IdeaPads.

Aanvankelijk waren de details over de dampkoeler en het nieuwe toetsenbord schaars, maar in gesprek met Gamer.nl deed het ontwikkelteam meer details uit de doeken. De vapor chamber zou zowel de GPU als de CPU moeten afkoelen met een verdampingsproces (een primeur), terwijl het TrueStrike-keyboard ergens tussen de 8 en 10 miljoen aanslagen mee zou moeten gaan — geen verkeerde belofte voor non-mechanische schakelaars.

Qua specificatieplafond zijn selecte modellen dan ook uit te rusten met onder andere een 240Hz-beeldscherm, NVIDIA RTX 2080 Super-videokaart en tiende generatie Intel Core H-processoren of de Ryzen 4000-serie van AMD.

Saillant detail is dat Lenovo ook opties wil leveren voor de gamers die lak hebben aan een ouderwetse harde schijf. Mocht je die in de ban willen doen, dan kan in ieder geval de Legion 5Pi ruimte vrijmaken voor een grotere 80WHr-accu. De beschikbaarheid daarvan is jammer genoeg wel hevig afhankelijk van land en leverancier.

Van de nieuwe Legion-laptops is een selecte reeks al te verkrijgen. Een 15" grote Legion 5i met een NVIDIA GTX 1660 Ti heeft een vanafprijs van circa 920 euro. De lokale prijs en beschikbaarheid van onder andere de zwaardere Legion 7i-modellen laten nog even op zich wachten, maar deze zou aanvankelijk op de kop moeten gaan voor 1399 euro.

AMD valt dik in de prijzen bij European Hardware Awards 2020

In de afgelopen jaren heeft AMD flinke meters gemaakt om een marktaandeel van (toch vooral) Intel terug te winnen. De Ryzen-processoren bevechten het ooit zo machtige processormonopolie met fraaie (gaming-)prestaties tegen zachtere prijspunten. En ja, dat wordt ook gevierd door officiële prijzencommissies.

De winnaars van de European Hardware Awards 2020 zijn bekendgemaakt, waarin AMD rijkelijk beloond werd voor hun inzet rondom onder meer de Ryzen-processoren. De processorlijn won in vijf verschillende categorieën, met nog één extra overwinning voor hun inclusie in de EHA's beste gaming notebook van 2020; de ASUS ROG Zephyrus G14.

De complete derde generatie van AMD Ryzen CPU's werd door de European Hardware Awards bekroond met de prijs voor Product of the Year 2020.
De AMD Ryzen 9 3950X werd door de European Hardware Awards bekroond met de prijs voor Best CPU.
De AMD Ryzen 5 3600 werd door de European Hardware Awards bekroond met de prijs voor Best Gaming Product.
AMD's nieuwe chiplet CPU-ontwerp werd door de European Hardware Awards bekroond met de prijs voor Best New Technology.
De AMD Ryzen 3 3330X werd door de European Hardware Awards bekroond met de prijs voor Best for Overclocking.

De grootste overwinningen liggen echter bij de AMD Ryzen 9 3950X en de derde generatie Ryzen-processoren in het algemeen. Die waren goed voor respectievelijk het Product of the Year 2020 en Best CPU. Ondertussen won de door gamers geliefde AMD Ryzen 5 3600 de prijs voor Best Gaming Product en mocht AMD's chiplet CPU-ontwerp met Best New Technology naar huis gestuurd worden.

Buiten centrale processoren om werd ook de nieuwe AMD Navi 10-chip bejubeld als Best GPU, als onderdeel van de Radeon RX 5700 (XT).

Het jaar mag moeilijk zijn, maar anno 2020 is AMD wat de European Hardware Association betreft alsnog de grote winnaar, zo blijkt. Dat is niet de minste veer in het achterwerk, gezien de leden van het zes jaar bestaande hardware-gemeenschap goed zijn voor dik 400.000 artikelen over het vakgebied.

Andere interessante hardware-winnaars bleken NZXT, die met hun opmerkelijke H1-barebone Best ITX Case scoorde, en de prijs voor Best Mouse, die door Cooler Master ontvangen werd voor hun betaalbare MM710-muis.

Dit artikel delen:

Lees meer

Uitgekomen Amazon-game Crucible gaat terug in gesloten bèta Portland Trail Blazers-ster Dame Lillard op eerste cover NBA 2K21
2

Reacties op: Scoor Assassin's Creed Valhalla gratis met nieuwe AMD Ryzen-processoren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  controvi

  • 1 juli 2020 13:48
  potver, heb ik net een maand geleden een compleet nieuwe pc gebouwd met een ryzen 3600 XD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 1 juli 2020 14:05
  @controvi Schrale troost: de Ryzen 3600 (X/XT) zou naar het schijnt toch geen onderdeel uit gaan maken van de promotie, maar je hebt dus wel mooi de "Best Gaming Product" volgens de European Hardware Association.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.