Hardware Update
Hardware Update

Benchmark-tool van Nvidia en géén RTX 2080 Ti Super

De belangrijkste hardwarenieuwtjes van de afgelopen week

Geschreven door Roel Stortelder op
Nvidia heeft het leven van hardware-journalisten makkelijker gemaakt met het uitbrengen van software waarmee de framerate gemeten kan worden. Daarnaast heeft Nvidia bevestigd dat er geen RTX 2080 Ti Super op de markt zal komen en lanceert InWin een kleurrijke behuizing.

Nvidia lanceert benchmark-tool genaamd FrameView

Nvidia GeForce Experience bood al een lange tijd de optie om de framerate in een game weer te geven of om de gamebeelden op te nemen, maar het opnemen van de framerate is niet mogelijk. Daarom heeft Nvidia nu FrameView gelanceerd, een benchmark-tool voor framerates met een aantal interessante extra's.

Nvidia FrameView

FrameView is niet alleen in staat om de framerate te meten inclusief 90, 95 en 99 percentiel berekeningen, maar ook het opgenomen vermogen wordt bijgehouden. Daarmee maakt Nvidia het enorm makkelijk om real-time de verhouding tussen prestatie en vermogen te berekenen. Deze functies werken ook allemaal op AMD-videokaarten, maar helaas is het opgenomen vermogen bij AMD niet accuraat. Dat is echter niet iets waar Nvidia iets aan kan doen, want zij zijn afhankelijk van de informatie die beschikbaar is via AMD's API.

Nvidia FrameView werkt met vrijwel alle games, of ze nou draaien op DirectX 9 tot 12, OpenGL, Vulkan of UWP. De applicatie is nog in beta, maar kan al gratis gedownload worden van Nvidia's website.

Nvidia bevestigt: er komt geen RTX 2080 Ti Super

Tegenover TweakTown heeft Nvidia bevestigd dat er geen Super-versie komt van de RTX 2080 Ti-videokaart. Onlangs heeft Nvidia de RTX-serie voorzien van een Super-upgrade waarbij de RTX 2060, RTX 2070 en RTX 2080 een kleine prestatie-boost hebben gekregen. Hiermee heeft Nvidia zich voorbereid op de daarna uitgebrachte AMD RX 5700-serie door een betere prijs-prestatie verhouding te bieden.

Nvidia RTX 2080 Super

Nvidia geeft geen uitleg over het uitblijven van de RTX 2080 Ti-super, maar door het uitblijven van concurrentie in het high-end segment is makkelijk om zelf een conclusie te trekken: het is niet nodig. Nvidia haalt weinig winst uit het vernieuwen van een videokaart die met een redelijke marge alleen aan de top staat. Enkel de RTX Titan is een fractie sneller, maar Nvidia wil natuurlijk niet met zichzelf gaan concurreren.

144 leds op de nieuwe InWin 309-behuizing

InWin staat bekend om de bijzondere behuizingen die voor duizenden euro's over de toonbank gaan, maar ze maken ook betaalbare behuizingen met een leuke twist. De nieuwe InWin 309 is zo'n exemplaar, al zal hij waarschijnlijk niet snel in de budgetbak verschijnen. De ATX-behuizing krijgt namelijk een glazen voorkant met daarachter 144 rgb-leds die kunnen functioneren als een kleurrijk scherm.

Naast de led-matrix aan de voorkant, komt de behuizing ook met vier nieuwe InWin EGO ventilatoren met zestien leds in een siliconen frame. Het hele vierkante frame van de ventilatoren kan oplichten in een door jou gekozen kleur of kleuren. De ventilatoren en alle andere hardware zijn zichtbaar door een groot glazen zijpaneel. Interactieve aansturing van de leds met geluid en 360mm radiator-support maken het plaatje compleet. Als aansluitingen zijn er aan de voorkant een USB 3.1 Type-C connector, twee keer USB 3.0 en headset-poorten.

Wat de behuizing gaat kosten en wanneer hij precies op de markt komt, is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Overwatch Summer Games-evenement van start Voetbalclub Juventus exclusief in eFootball PES 2020
5

Reacties op: Benchmark-tool van Nvidia en géén RTX 2080 Ti Super

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  WijvanWCeend

  • 17 juli 2019 14:17
  Ik blijf zulke dingen altijd een beetje tricky vinden.

  Een beetje de slager die z`n eigen vlees keurt idee, het is natuurlijk heel makkelijk om de resultaten van een Geforce kaart net iets rooskleuriger te laten lijken dan de resultaten van een ander merk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 17 juli 2019 14:37
  @WijvanWCeend
  Ik dacht inderdaad precies hetzelfde.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  RoelStortelder

  • 17 juli 2019 16:09
  @WijvanWCeend
  Hoewel de tool uitgebracht wordt door Nvidia, is de onderliggende software van PresentMon. Het zou voor Nvidia ook een PR-nachtmerrie zijn als FrameView andere resultaten zou geven dan bijvoorbeeld FRAPS.

  Het enige waar Nvidia invloed op heeft zijn de gegevens van het vermogen, maar daarvoor zouden ze hun eigen API moeten aanpassen. Dat zou dan echter ook invloed hebben op alle andere tools die dergelijke informatie weergeven.

  PS: wat een mooie nickname ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  mcbrew

  • 17 juli 2019 16:28
  @RoelStortelder Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat Nvidia hun hardware mooier uit de test zou laten komen dan de concurrent. Los van dat het een gigantische PR fail zou zijn, kom zo iets natuurlijk heel snel uit als er getest wordt met andere tools/software.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 17 juli 2019 17:24
  @mcbrew
  Het zou natuurlijk geen 10 FPS schelen, dat valt onwijs op. Maar het zo zomaar een paar frames kunnen schelen. Het draaien van FRAPS heeft ook een (minieme) negatieve invloed op je FPS dus daar zouden ze het makkelijk onder kunnen scharen.

  Maar goed, ik denk inderdaad niet dat dat het geval is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.