Guide
Harry Potter: Wizards Unite

Hoe download je Harry Potter: Wizards Unite nu al op Android en iOS?

Een handig en eenvoudig stappenplan

Geschreven door Crew op
Vanaf vandaag is in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk Harry Potter: Wizards Unite voor Android- en iOS-telefoons beschikbaar en de game was al in bètafase te downloaden in Australië. Een releasedatum voor Nederland is nog niet bekend, maar we vertellen je graag hoe je nu toch al kunt spelen.

Geüpdatet op 21 juni met aangepaste aanwijzingen voor iOS-apparaten en een nieuwe link naar de apk.

In Wizards Unite verschijnen er door een ramp allerlei wezens en objecten uit de Harry Potter- en Fantastic Beasts-franchises in de echte wereld. Spelers starten als rekruut binnen de Statute of Secrecy Task Force, met het doel om de Foundables veilig te stellen en deze terug te sturen naar de tovenaarswereld.

De game is nog niet officieel in Nederland beschikbaar, maar is via een paar eenvoudige stappen makkelijk te downloaden. Lees hieronder hoe je dat doet:

Harry Potter: Wizards Unite

Android

Het eerste wat je dient te doen is naar je instellingen gaan om je telefoon toestemming te geven een (game)bestand te installeren die niet uit de officiële Google PlayStore komt.

Ga hier voor naar Settings > Apps en Meldingen > Speciale app-toegang > Onbekend apps installeren.

Als je het bestand via Chrome downloadt, moet je dus Chrome toestemming geven. Het kan overigens zijn dat dit voor oudere versies van Android nét even anders is, maar zoek dan op het woord 'onbekende' of 'unknown' als je telefoon in het Engels staat.

Vervolgens surf je simpelweg naar deze site waar je morgen het .apk-bestand van Harry Potter: Wizard Unite kunt downloaden en installeren. De Australische bètaversie is overigens al te downloaden, maar we raden je aan om voor de final-versie van de game te gaan.

Simpel dus!

iOS (Apple)

In iOS is het iéts lastiger, want je moet even een nieuwe, buitenlandse Apple ID aanmaken.

Log uit via je instellingen op je iPhone of iPad uit met je Apple ID. Je moet namelijk een nieuw account aanmaken. Maak vervolgens een nieuwe Apple ID aan. Als je iPhone of iPad vraagt uit welk land je komt, vul je Australië of de Verenigde Staten in. Daar is de app namelijk al wél beschikbaar.

Ga naar Instellingen > Algemeen > Taal & Regio, tik op Regio en selecteer Australië of de Verenigde Staten om je locatie te veranderen.

De volgende stap is het belangrijkst. Ga naar Instellingen > iTunes & App Store en tik op je nieuwe Apple ID bovenaan., en op Bekijk Apple ID. Ga naar Land/Regio en tik op Land en regio veranderen. Selecteer Australië of de Verenigde Staten en ga akkoord met de voorwaarden. Selecteer Geen bij betaalmethode en scrol naar het adresveld. Vul hier een buitenlands adres in (dit kun je Googelen )

Als het goed is verschijnt Harry Potter: Wizards Unite dan in de App Store.

Harry Potter Wizards Unite

Wat is Harry Potter: Unite eigenlijk?

Over het algemeen wordt Wizards Unite qua gameplay vergelijkbaar met Pokémon Go. De game, die is aangekondigd in november 2017, werkt ook met een Google Maps-achtige landkaart van je eigen omgeving. Hierin zijn ditmaal geen pokémon, maar artefacten verstopt. Denk daarbij niet alleen aan zomaar op straat, maar ook in openbare gebouwen, zoals bibliotheken en monumenten. Heb je er eentje gevonden en kun je hem bereiken, dan krijg je hem niet zomaar mee. Je moet er magie voor gebruiken – en een beetje geweld.

Je leert in de game toverspreuken gebruiken voor in gevechten met slechteriken als Dementors en andere Complications, want zo heten deze vijanden. Er verschijnt tijdens een gevecht een vorm in beeld die jij met je vinger op het scherm moet natekenen, als je dat accuraat en snel doet, dan val je de vijand aan. Lukt dat een paar keer goed, dan win je waarschijnlijk het gevecht. Vervolgens staat dat artefact in je Registry en het is natuurlijk de bedoeling dat je die helemaal vol krijgt.

De verwachtingen voor het spel zijn hooggespannen, want het wordt gemaakt door ex-Google-startup Niantic. De studio was in eerste instantie bekend van de mobiele game Ingress, maar werd pas echt een bekende naam toen Pokémon Go een wereldwijd fenomeen werd. Wizards Unite, zoals de Harry Potter-game heet, is de eerste game die Niantic maakt na Pokémon Go. En Wizards Unite heeft als het aan de achterliggende franchise ligt alle potentie om net zo’n succes te worden als Pokémon Go.

Dit artikel delen:

Lees meer

Platinum Games niet onder de indruk van next-gen consoles Gerucht: Project Scarlett is één Xbox-console
3

Reacties op: Hoe download je Harry Potter: Wizards Unite nu al op Android en iOS?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  3djester

  • 20 juni 2019 14:21
  Heb dit idd ook gedaan toen pokemon go net uit kwam. Ga het ook zeker doen voor deze game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hubertje

  • 20 juni 2019 14:25
  @3djester Ik ook hopelijk wordt het net zo goed als Pokemon go of nog beter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Derper

  • 20 juni 2019 15:37
  Het verschil zit er alleen in dat bij Pokemon Go de spawns over de hele wereld meteen aan waren. Toen iedereen de apk ging downloaden vonden de servers dat niet zo leuk. Om dat nu voorkomen doen ze de spawns van de game ook per regio aan.
  Maw; je kan de game wel downloaden, maar er valt niks te spelen in deze regio.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.