Gameplay
Pokemon Sword Shield

Half uur gameplay en nieuwe informatie Pokémon Sword en Shield

Nieuwe gym leader, Max Raid Battle, twee nieuwe pokémon en meer

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
In een half aan gameplay van Pokémon Sword en Shield worden onder andere een nieuwe gym leader en een Max Raid Battle getoond. Ook wordt bevestigd dat pokémon uit eerdere spellen niet overgezet kunnen worden naar Sword and Shield.

Na de Nintendo Direct van gisteren, waarin onder andere Banjo en Kazooie voor Smash Ultimate en een vervolg op Breath of the Wild werden onthuld, werd ook een Nintendo Treehouse-livestream uitgezonden vanaf E3. In deze uitzending werden gameplay-beelden getoond van verschillende Nintendo Switch-games, waaronder Pokémon Sword en Shield.

In de Nintendo Direct werd bekendgemaakt dat de Poké Ball Plus gebruikt kan worden in Pokémon Sword en Shield, maar tijdens de gameplay-sessie van de spellen is nog veel meer nieuwe informatie onthuld. Zo wordt de Wild Area verkend en is de interface die gebruikt wordt in de gevechten te zien. Ook wordt de gym leader Nessa getoond, is te zien hoe de speler zich sneller kan verplaatsen door middel van zijn (water)fiets, is te zien hoe spelers interactie met elkaar kunnen hebben in de wereld en nemen vier spelers het op tegen een Dynamex Steelix in een Max Raid Battle.

Een uitspraak van producent Junichi Masuda leidde tot veel ophef tijdens de Pokémon-livestream. Masuda bevestigde namelijk dat de Galar-regio gebruik gaat maken van een nationale Pokédex, wat betekent dat pokémon uit andere spellen niet overgezet kunnen worden naar Pokémon Sword en Shield. Dit is een opvallende keuze, omdat Nintendo een paar weken terug nog Pokémon Home aankondigde voor de Switch en mobiel. Deze nieuwe service moet Pokémon Bank, de Pokémon Let's Go!-games en de aankomende Pokémon Sword en Shield met elkaar verbinden.

Wel komen veel pokémon uit eerder games voor in Pokémon Sword and Shield. Zo zijn onder andere Wingull, Machoke, Lucario, Arcanine en nog veel meer bekende pokémon gespot. In totaal telt de Pokédex van Sword en Shield tot nu toe 150 pokémon, waarvan er slechts 12 nieuwe pokémon uit de Galar-regio zijn. De verwachting is dus dat er nog veel nieuwe pokémon worden onthuld richting de lancering van de spellen.

Bezoekers van E3 kunnen ook zelf aan de slag met een demo van Pokémon Sword en Shield. In deze demo zijn twee nieuwe pokémon te vinden die nog niet waren onthuld door Nintendo, namelijk Yamper de corgi-pokémon en en Impidimp de imp-pokémon. Impidimp is een combinatie van het dark- en fairy-type, waarmee het de eerste pokémon is met deze specifieke combinatie van types.

Bekijk hieronder de dertig minuten aan gameplay van Pokémon Sword en Shield. Kijk hier de volledige E3-uitzending van Nintendo terug.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gameplay Animal Crossing: New Horizons toont crafting-systeem Is Ghost Recon Breakpoint de ultieme Tom Clancy-game? - E3 Gameplay Update
2

Reacties op: Half uur gameplay en nieuwe informatie Pokémon Sword en Shield

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  xXDannyNLXx

  • 13 juni 2019 13:28
  Tijdens de Demo hoopte ik echt op een evolutie van de starters omdat ze allemaal op level 12 begonnen in de Demo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1111

  • 14 juni 2020 10:42
  Hulp nodig!! Mijn zoontje heeft een battle pas gekocht van pokemon sword/ shield maar hoe komt hij bij het nieuwe eiland ?!?!(island eiland) Ik zelf heb geen idee …..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.