Developer Diary
SoulCalibur

SoulCalibur 6-producer laat zich uit over nieuwe mechanics

Keer het tij met de Reversal Edge-techniek

Geschreven door Eline Oosterloo op
In een PlayStation-interview vertelt de producer van SoulCalibur 6 over nieuwe mechanics.

De producer, Motohiro Okubo, heeft ook aan Tekken 7 gewerkt. Hij zegt dat het grootste verschil is dat Tekken 7 gericht is op vechtstijlen zonder wapens, waar deze bij SoulCalibur een grote rol spelen. Toch vindt er een bepaalde rivaliteit plaats tussen beide ontwikkelingsteams, die elkaar constant proberen te toppen.

Okubo vertelt verder over de nieuwe mechanic die tijdens The Game Awards 2017 werd onthuld: Reversal Edge. Het is een techniek waarmee spelers een aanval kunnen anticiperen door deze te stoppen en direct in de tegenaanval te gaan: "Ik kan me zo voorstellen dat je als vechter een aanval aan ziet komen en dat je dit in een soort slowmotion ervaart. Hierdoor kun je de aanval stoppen en direct een tegenaanval inzetten. Dit gevoel wilden we overbrengen met de Reversal Edge-techniek."

De producer hint dat er nog meer nieuwe mechanics en features naar SoulCalibur 6 komen, maar dat die op een later tijdstip onthuld worden.

SoulCalibur 6 komt ergens in 2018 uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Bekijk hieronder het interview, waarbij gameplay wordt getoond waarin de bekende vechters Mitsurugi en Sophitia het tegen elkaar opnemen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Pikachu maakt Mimikyu af in Pokémon-rap battle Gear Club Unlimited
1

Reacties op: SoulCalibur 6-producer laat zich uit over nieuwe mechanics

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • darkmanwls

    • 11 december 2017 11:21
    Ik vind het zo mooi dat de ontwikkelaars van dit soort games, die toch in het verleden vooral console games waren, nu ook de pc serieus nemen als platform.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.