Developer Diary

EA toont hele vroege beelden van Dead Space-remake

Game komt naar PS5, Xbox Series X en S en pc

Geschreven door Michel Musters op
EA Motive heeft een video uitgegeven waarin het enkele vroege beelden van de nieuwe Dead Space toont, alsmede praat over de aankomende game.

De video toont hoe de spelwereld uit het oorspronkelijke Dead Space aangehouden wordt, maar wordt geüpdatet naar de moderne tijd. EA Motive wil "trouw aan het bronmateriaal blijven", maar het spel tegelijk wel "relevant voor deze tijd" maken.

De game moet nog altijd hetzelfde verhaal vertellen over Isaac Clarke die op een mijnschip genaamd de USG Ishimura zit en daar tegen bizarre Necromorphs vecht en intussen zijn vriendin Nicole probeert te vinden. Wel moeten er meer details rondom het verhaal gegeven worden in vergelijking met het origineel.

Gunner Wright, de acteur die Isaac speelde in de eerdere Dead Space-games, kruipt wederom in de huid van het personage. In het origineel was Isaac nagenoeg stil, maar dat is in deze nieuwe versie van de game niet het geval - al zal hij niet constant in zijn eentje tegen zichzelf praten.

Eerder gaf EA Motive al aan dat de gehele game naadloos aan moet voelen, zonder wisseling van camerastandpunt of laadschermen tijdens het gamen zelf. Ook moet Necromorphs ontdoen van hun ledematen weer een belangrijk onderdeel van de aanvalstactiek worden, al is daar nu de mogelijkheid bijgekomen om de huid van deze wezens "af te pellen".

Zoals eerder aangekondigd moet Dead Space op een nog onbekend moment op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc uitkomen. Het spel is inmiddels ongeveer een jaar in ontwikkeling. EA Motive bevestigt ook nogmaals dat er geen microtransacties in de game zitten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Poolse webwinkel wil videokaartbestellingen 'ruilen' voor mindere modellen Far Cry 6 wil heel veel tegelijk
1

Reacties op: EA toont hele vroege beelden van Dead Space-remake

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Aldodilly

    • 1 september 2021 09:44
    Cut of their limbs. Toch mooi dat het meest beruchte stukje environmental storytelling ooit, ook in deze reboot zit.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.