1. Jezelf vergissen in hoe ver weg de E3 nog is

Gelukkig duurt het nog even voordat het daadwerkelijk zover is. Op 16 april waren het nog vijftig nachten en zo denk ik er nog steeds over. Op wat artikelen en administratieve zaken na, hoef ik nog niets te doen.

2. Accreditatie regelen

Accreditatie ja, want de E3 kom je niet zomaar in. Je moet allereerst bewijzen dat je een journalist bent die in de afgelopen maanden ook nog wat gepubliceerd heeft. Gelukkig heb ik net een column geschreven.

3. Plannen doorspreken met hoofdredacteur

Hoofdredacteur Gerard gooit zijn protegé (ik dus) dit jaar in het diepe, terwijl hij zelf vanuit kantoor toekijkt. Omdat het mijn eerste keer is, leek het ons een goed idee om jullie een kijkje te laten nemen hoe een E3-reis er nu aan toe gaat. Gerard leek het vooral leuk om mij heel spontaan allerlei dingen te laten doen.

4. Bucketlist maken

Netjes verzameld in een lijstje, dat dan weer wel, waarmee mijn semi-autistische hart een zucht slaakt. De to do-list neemt al een beetje vorm aan, maar we zijn er nog lang niet. Toch streep ik deze alvast af.

5. Een ESTA-formulier aanvragen zodat ik de Verenigde Staten binnen mag

6. Liegen bij de douane over mijn baan; op journalisten hebben ze het niet zo

Natuurlijk ben ik wel een journalist, maar als ik zeg dat ik op vakantie ga, dan klopt het ook wel aardig. Na de beurs heb ik nog een paar dagen helemaal voor mezelf (net als de rest die meegaat). Die ga ik echt niet alleen besteden aan het schrijven van previews voor de website. Mijn halfgemeende excuses daarvoor alvast.

7. Pochen over het feit dat we in een villa zitten

8. Genieten van het luxe leven dat ik een aantal dagen leid

Ik streep nummer 7 even af. 

9. De mediabadge voor de E3 ophalen

10. Een persconferentie van de grote drie bijwonen

Bovenstaande moet wel lukken, ik heb mezelf voor Nintendo, Microsoft én Sony ingepland. Hoewel Nintendo waarschijnlijk de enige is met ‘nieuwe’ hardware, wil ik niet de persoon zijn die de aankondiging van de PS4 of Xbox 720 heeft gemist.

11. Zuchten bij de zoveelste grap tijdens de Ubisoft-persconferentie

12. Een afspraak netjes op tijd halen

Deze mag wat mij betreft aan het eind van de E3 volkomen onleesbaar zijn, omdat ik er zo vaak over heen heb gekrast. Het liefst wil ik zoveel mogelijk afspraken allemaal halen, maar als ik er dan toch een moet kiezen om dit puntje weg te strepen: Een hands-on met Resident Evil 6.

12. Een afspraak missen

13. Een afspraak vergeten

14. Een afspraak ‘vergeten’

15. Misbruik maken van mijn persbadge

16. Mezelf ergens naar binnen lullen

Afspraken zijn leuk, maar soms grijp je naast de prijzen. In dat geval is het nuttig om jezelf toch naar binnen proberen te praten, wie weet wat voor leuks je te zien krijgt.

17. Producers lastige vragen stellen

Het is niet alleen maar gamen op de E3, je kunt vaak ook snel even een producer aanschieten om wat vraagjes te stellen. Kritische vragen uiteraard, tot ik door een PR-persoon aan mijn nekharen word weggesleept.

18. In slaap vallen bij een presentatie

Deze suggestie/ervaring is afkomstig van collega Simon…

19. Een eigen schrift creëren tijdens het maken van aantekeningen

20. Acute writer’s block ontwikkelen

Overdag gamen, ’s avonds schrijven. De eerste tekst gaat vast nog wel lukken, maar als ik nog heel levendig moet vertellen over een presentatie van twintig games geleden, dan wordt het wellicht wat lastig. Het liefst wil ik niet op standaard schrijftrucjes terugvallen. Al met al heb ik er wel vertrouwen in.

21. Een langere tekst schrijven dan de presentatie die ik gezien heb

22. Enthousiast doen voor de camera

23. Nepenthousiast doen voor de camera

Enthousiast doen voor de camera is voor mij al een hele klus, maar stel je voor dat ik ook nog een rothumeur heb. Cameraman Mark moet me op dat moment aan het lachen krijgen, dus nummer 23 van de lijst is voor hem.

24. Gamer.nl-awards ophangen op de beursvloer

25. Een hamburger eten bij de in-N-out Burger

Dat is heel lekker blijkbaar, dus deze zet ik er puur uit eigenbelang bij.

...

Ik ben nu bij nummer 26 beland en de pessimist in mij zegt dat het glas half leeg is. De realist zegt dat ik nog 25 dingen moet verzinnen om te doen. De optimist vindt dat hij dat ook aan jullie als bezoekers kan overlaten.

Tijdens de E3 zal ik in video-, blog- of artikelvorm de lijst steeds verder af proberen te strepen, maar om het moeilijker te maken, mogen jullie hem langer maken. Laat daarom in de reacties hieronder achter wat Gamer.nl/ik echt nog moet doen op de E3. Wie weet zet ik er dan over ruim een maand een streep door.

Nog eentje dan:

26. De Gamer.nl-community bij de E3 betrekken