Terwijl alle gamespers zich nu op de beursvloer van de Leipzig Games Convention bevindt, zit ik lekker in Nederland achter de computer. Leuk hoor, het nieuws vanachter je bureau volgen...Geen last van drukte, geen moeie voeten, geen harde muziek, geen lange rijen. Riiiight, ik verveel me dood hier. Ik wil voordringen, die ene game voor de eerste keer spelen, behind closed door sessies bijwonen en de leuke feestje aflopen.

Oke, ik mag niet zeuren, ik ben in mei naar de (laatste) E3 geweest en dat is natuurlijk ook vette shit. Maar naar Leipzig ben ik nog nooit geweest en de line-up is toch net weer even wat anders dan die van de E3 en net iets interessanter, als je het mij vraagt.

Op de E3 heb ik welgeteld 5 minuten met de Wii kunnen spelen en dan alleen maar de tennisgame van de Wii Sports serie. Erg vermakelijk, maar te kort om echt het gevoel van de controller te krijgen. Op Leipzig wordt uitvoerig aandacht besteed aan de Wii en zijn er diverse speelsessies waarin de journalisten even helemaal los kunnen gaan met de nieuwe console. Red Steel van Ubisoft zal speelbaar zijn, maar het meest kijk ik uit naar Rayman Raving Rabbids met de Wii controller. En laat die nou net speelbaar zijn in Leipzig, arg!

En dan is er natuurlijk ook Sony's PlayStation 3. Op de E3 was de stand niet bijzonder dus misschien zal er flink worden uitgepakt in Duitsland. Misschien dat we meer zullen zien van de E3topper Assassin's Creed? Als Sony de show wil stelen zullen ze toch echt wat speelbare PlayStation 3 games moeten hebben en titels waarvan de bezoekers stijl achterover slaan. Ik heb goede hoop.

Ook Spore zal door de bezoekers te spelen zijn en deze titel belooft een behoorlijke impact te gaan hebben in de gamesindustrie. Will Wright scoorde al een enorm succes met The Sims waarbij hij in een klap de vrouwelijke gamers in de markt betrok en met Spore lijkt de casual gamingmarkt opnieuw aangeboord te worden. Een interessant paard op stal dus voor Electronic Arts, maar niet het enige paradepaardje. Army of Two zal gamers een echte co-op game ervaring geven waarbij humor niet wordt geschuwd. En dan nog Battlefield 2142 waar menig gamer warm voor loopt en wat bijna gegarandeerd een succes gaat worden.

Of er veel nieuwe titels getoond gaan worden in Leipzig vraag ik me af, ik heb er in ieder geval nog niet veel over gehoord. Maar zoals bij elke show zijn er altijd pareltjes die ineens aan het oppervlak verschijnen en waar iedereen ineens dolenthousiast over wordt. Ik kan niet wachten!

Het nieuws druppelt inmiddels langzaam binnen en tot nu toe zijn de geluiden positief, hoewel nog erg tam. Vanavond, als de journalisten nog even snel hun stukjes tikken voor ze naar de feestjes afreizen, zullen de eerste impressies verschijnen en begint voor ons, de thuisblijvers, het interessante gedeelte. Vol verwachting klopt ons hart...