Vanochtend werd ik gelukkig wakker, rolde mijn bed uit en stapte onder de douche. Zoals elke ochtend at ik na het douchen mijn ontbijt (The Sims). Na dit ochtendritueel ging ik naar school, eerst via de bus (Transport Tycoon) en daarna met de trein naar Den Haag (Railroad Tycoon). Onderweg verbaasde ik me over alle wegen en gebouwen die je tegenkomt en al die mensen die zo ijverig bezig zijn (SimCity). Aangekomen in Den Haag, de bouwput van Zuid-Holland (Constructor), liep ik naar school (Beavis & Butthead Do U). Op school vertelde een vriend mij dat hij de vorige dag naar het stadion was geweest om een voetbal wedstrijd te bekijken (Fifa 2002) en dat er na de wedstrijd relletjes waren uitgebroken (Hooligans).

Uit school besloot ik om een pizza te eten bij de lokale pizzeria (Pizza Connection) en daarna naar de tennisbaan te gaan (Virtua Tennis). Thuisgekomen was het bijna 20:00 uur, tijd voor het journaal waarin de nodige oorlogen de revue passeerden (Command & Conquer). Het journaal was afgelopen en ik ging op bezoek bij mijn buurjongen die een paar weken eerder een pup had gekocht. Erg schattig zo'n hondje, maar je moet hem wel opvoeden (Black & White) en dat is minder plezierig.

Aangezien ik geen rijbewijs heb, heb ik mij naar de stad laten rijden (A2 Racer) waar ik een terrasje bezocht. Het was al donker toen ik weg ging en mijn hoofd richting de sterrenhemel draaide en afvroeg, "wie weet kijkt er nu ook iemand naar mij" (Imperium Gallactica). Voor het slapengaan kijk ik altijd nog even naar Discovery waarin verschillende programma's de geschiedenis van de mensheid laten zien (Civilization). Daarna viel ik in slaap, om acht uur later met het bekende ochtendritueel te starten, hoewel ik dit keer niet naar school ging.

Een kennis belde mij op, hij zou met het vliegtuig (MS Flightsimulator) een paar dagen naar Londen (GTA London: 1969) gaan. Een hotel (Hotel Giant) had hij al gereserveerd en in Londen zou hij per taxi (Crazy Taxi) naar zijn familie gaan. Alles was geregeld, maar hij was vergeten iemand te vragen voor het verzorgen van zijn planten en huisdieren (Creatures). Een taak die ik op me zou nemen.

In de krant van die ochtend (Paperboy) las ik wat over hackers die een pagina hadden gehackt van een bedrijf (UpLink) en huurlingen die in Afrika waren opgepakt (Soldier of Fortune). Aangezien de voorraadkast leeg was en ik de krant gelezen had ging ik mijn boodschappen doen in het nabij gelegen winkelcentrum (Shopping Mall Tycoon). Daar hoorde ik iemand praten over een inbraak die bij zijn buren had plaatsgevonden (Thief). Niet dat mij het wat interesseerde, want ik moest alleen wat brood, melk, kaas en vleeswaren hebben (SimFarm).

Op de terugweg liep ik langs het buurthuis, naast de kinderboerderij (Zoo Tycoon), waar een aantal skaters aan het skaten waren (Tony Hawk's Pro Skater). Thuisgekomen besefte ik mij iets...

Het leven is een spelletje, maar wie is de speler?