Wie is deze persoon die nu hoogstwaarschijnlijk een topfunctie krijgt aangeboden bij Microsoft, die daar vast en zeker in hun vuistje hebben gelachen de afgelopen maand? Het is nog niet bekend wie, of welk team, dit kunstje heeft geflikt. Ik weet ook niet of dit ooit aan het licht komt, want zij hebben persoonlijke informatie gestolen van PSN-gebruikers, een aardig vergrijp. Ik denk dus niet dat deze persoon of dit team zichzelf bekend wil maken. Daar zouden ze niet ongestraft onderuit komen, lijkt me.

Los hiervan vind ik het onbegrijpelijk dat electronicagigant Sony een maand erover heeft gedaan om alles weer werkend te krijgen. Er zijn loze beloftes geweest en we zijn gesust met de melding dat het systeem het begin mei weer zou doen. Dit was achteraf gezien onhaalbaar en zonder blikken of blozen meldt Sony’s PR-afdeling dat het uiteindelijk eind mei zou gaan worden. Ik voelde mij gekrenkt, aan mijn lot overgelaten. Hoe kan het zo omgaan met zijn consumenten? Is dit de wereld waarin ik mijn kinderen wil introduceren, de online wereld waarvan ik dacht dat deze altijd zou bestaan? Het concern waar ik in de loop der jaren zoveel geld in heb gepompt, liet mij nu in de kou staan. Is Sony zich er niet bewust hoe wij gamers uitkijken om weer online te kunnen? Weten zij niet dat ik game-avonden houd en daarvoor ver van tevoren alles in moeten plannen? Vanwege de onduidelijkheden van Sony’s geweldige PR-machine heb ik talloze afspraken moeten verzetten met mijn vrienden omdat de deze avonden weer niet door konden gaan. Ik heb de oppas meerdere keren af moeten bellen en elke week de babyspullen op moeten ruimen om de woonkamer toonbaar te maken voor visite. Dat is tijd en energie die ik nooit meer terugkrijg.

Net op het moment dat ik het echt niet meer zag zitten en Microsoft steeds aanlokkelijker werd, lees ik dat dit weekend weer gebruik gemaakt kan worden van de online mogelijkheden op PSN. En om de schade een beetje te beperken heeft Sony een zogenaamde ‘Welcome Back’-pakket beschikbaar gesteld. Dit pakket bevat een maand PlaystationPlus en twee gratis downloadbare games voor PS3 en/of PSP. Nee, het is geen Brink of Portal 2  wat we kunnen downloaden maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken, zei mijn moeder altijd. Het is echter een kleine pleister op de wonden. En ik vrees het ergste voor de komende week, want wie zegt dat de beveiliging nu wel optimaal is en dat de hackers niet weer alles platleggen? Ga ik mijn creditcard gegevens wederom riskeren? Voor de zekerheid heb ik alvast de Media Markt-folder uitgeprint met daarin de Xbox-actie met een tweede controller en 2 games naar keuze. Dan maar een overloper.


Over de auteur: Gewoon Gamer is Auke van Leersum (31), de huiscolumnist van Gamer.nl. Terwijl gastcolumnisten vanuit hun positie in de industrie naar aan games gerelateerde onderwerpen kijken, ziet Auke alles vanuit één perspectief: de enthousiaste gamer. Dat is hij namelijk. Elke dinsdag beschrijft hij de rol van games in zijn leven.