Advertorial
MSI

Word de volgende Twitch-ster met de nieuwe gaming laptops van MSI

Geschreven door Partner bijdrage op
Laptops moeten tegenwoordig aan een hoop eisen voldoen, zeker als je wilt livestreamen en video’s wilt bewerken. MSI komt met een gaming notebook met de nieuwste Intel chips die dat met zes cores allemaal met gemak aan kan.

De nieuwe serie laptops van MSI hebben allemaal de gloednieuwe achtste generatie Intel chips aan boord, met maar liefst zes cores. Dat betekent dat je niet alleen je favoriete game zonder problemen kan spelen, maar tegelijkertijd op de achtergrond OBS of XSplit kan laten draaien om je gameplay uit te zenden.

Multitasken met Coffee Lake

Omdat je meer cores tot je beschikking hebt hoef je geen achtergrondapplicaties te sluiten om een game tegelijkertijd met de streamingsoftware te kunnen draaien. Zo kun je dus zonder zorgen Discord, Chrome of andere programma’s openhouden terwijl je aan het streamen bent – wel zo makkelijk. Het volledig vernieuwde MSI Dragon Centre 2.0 zorgt er tevens voor dat je systeem ten alle tijden optimaal presteert. Dankzij volledig aanpasbare profielen kan je haarfijn instellen welke processen voorrang moeten krijgen, zodat je game geen seconden hoeft te haperen. Door de nieuwe Gaming Mode optimaliseert je laptop bovendien automatisch alle instellingen van je systeem aan de hand van welke game je speelt, en zet hij de verlichting van belangrijke toetsen aan. Zo hoef je nooit een kill te missen in de krochten van een slecht-verlichte LAN-party. En met de MSI GE Raider RGB Edition steel je bovendien de show op LAN.

MSI

Videobewerking

Na het streamen wil je waarschijnlijk een paar hoogtepunten van je stream bewerken en op YouTube plaatsen. Of misschien ben je naast streamer ook een vlogger die af-en-toe een filmpje schiet voor social media en daar wat in moet snijden. Ook dan merk je het voordeel van de twee extra cores. Programma’s zoals Adobe Première en Avid profiteren namelijk enorm van de extra rekenkracht die de achtste generatie chips bieden: het renderen of transcoderen van video’s gaat tot wel 38% sneller met de nieuwe chips. Dat bespaart kostbare tijd die je nu kunt besteden aan gamen of communiceren met je fans.

Streamingprogramma’s

Voordat je een carrière als streamer kan beginnen heb je natuurlijk een programma nodig om je gameplay naar de servers van Twitch/YouTube te versturen, zoals OBS of XSplit. OBS is populair omdat het volledig gratis is en genoeg features heeft voor de beginnende streamer, maar het is niet zo geavanceerd als XSplit en heeft bovendien een minder gelikte interface. Hierom wordt bij elke MSI-laptop een premium jaarlicentie voor XSplit Gamecaster meegeleverd, die toegang geeft tot alle geavanceerde functies, zoals ingebouwde notificaties voor nieuwe volgers en integratie met Twitch-chat.

Beginnen met streamen is kinderlijk simpel in XSplit: maak een XSplit-account aan en koppel deze vervolgens met je Twitch- of YouTube-account. Hierna kun je met één druk op de knop live gaan en hoef je niet te rommelen met stream keys of andere instellingen. Als je snel een clip wil delen van een stukje gameplay kan je in XSplit direct deze beelden bewerken om ze razendsnel aan de rest van de wereld te laten zien, zonder dat je een ander programma hoeft te openen.

MSI

Connectiviteit

Wanneer je thuis aan het streamen bent, is het natuurlijk wel zo handig dat je niet alleen bent aangewezen op het scherm van je laptop. Alle laptops in de nieuwe lijn hebben daarom een goede geïntegreerde webcam en microfoon en de mogelijkheid om een of meerdere monitors aan te sluiten. De MSI GT75 heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om er tot wel drie externe monitors aan te koppelen en kan ook zonder moeite een extra webcam en microfoon aan.

Met een van de nieuwe laptops heb je in ieder geval een geweldige eerste stap te pakken om de volgende Twitch-ster te worden die miljoenen kijkers pakt. De rest van het werk is aan jou!

Deze content is onafhankelijk van de Gamer.nl-redactie tot stand gekomen.