Advertorial
Fortnite Steady Storm

Speel Fortnite op de Samsung Galaxy Note 9

Geschreven door Lucas May op
Vanaf 24 augustus is de gloednieuwe Samsung Galaxy Note 9 beschikbaar. Ook bij KPN kun je deze gloednieuwe smartphone reserveren. Zeker voor gamers is dit een zeer interessant toestel. Fortnite-spelers krijgen namelijk exclusieve cosmetische items wanneer ze de game op deze en soortgelijke smartphones spelen!

De Android-versie van Fortnite is 48 uur lang exclusief op de Note 9, S8(+) en S9(+) speelbaar, daarna wordt het spel voor alle Android-toestellen beschikbaar. Als je de Note 9 voor 23 augustus reserveert, ontvang je een custom skin genaamd Galaxy. Daarnaast krijg je ook 15.000 V-Bucks om uit te geven in de game.

Maar ook buiten deze exclusiviteit is de Galaxy Note 9 een ideale machine om Fortnite mee te spelen. Zo kun je de game besturen met de bijgeleverde S Pen met bluetooth-ondersteuning. Dat speelt toch net even wat makkelijker weg dan met de vingers de in-game knoppen op het scherm indrukken. De pen is sowieso een stuk ‘slimmer’ geworden: zo kun je hem als klikker tijdens presentaties gebruiken, erop drukken om foto’s of video’s te maken en zal Samsung hem via updates in de toekomst nog meer functionaliteiten meegeven.

Fortnite

Iets sneller

De Galaxy Note 9 lijkt op het eerste gezicht erg op zijn voorganger, maar er zijn behoorlijk wat verschillen die van de Note 9 een waardige opvolger maken. Het toestel draait op een verbeterde Snapdragon 845 8-core CPU. De Exynos 9810-chip, die ook in de Galaxy S 9 zit, keert hier weer terug, maar is iets sneller gemaakt. Daarnaast wordt het toestel koel gehouden door het water/carbon-fiber coolingsysteem en een algoritme in het systeem dat de prestaties van de telefoon automatisch bijstelt.

Het scherm zelf is nauwelijks veranderd (het formaat is van 6,3 inch bij de Note 8 naar 6,4 inch gegaan). Het scherm kan een resolutie van 2560 bij 1440 pixels weergeven, wat voor een scherp en gedetailleerd beeld zorgt.

Fortnite

Verbeterde batterijduur

De verbeterde batterijduur is, zeker voor gamers, een hele belangrijke: in de Note 8 zat nog een vermogen van 3300mAh, in de Note 9 is dat 4000mAh. Het is de bedoeling dat de Note 9 de gehele dag meegaat, ook al speel je heel de dag games of kijk je films. Wanneer je de smartphone dan toch eindelijk aan het stopcontact sluit, zorgt Quick Charge 4.0 er voor dat het toestel zo snel mogelijk oplaadt.

Ook fijn is dat de Galaxy Note 9 is uitgerust met een dubbele 12 megapixel camera, inclusief verstelbaar diafragma. Zo zijn foto’s niet alleen scherp, maar kun je ook een diepte-effect aanbrengen. De nachtvisie moet voor extra duidelijke foto’s in het donker zorgen. Ook aan de voorkant zit een camera, zodat je foto’s met een kwaliteit van 8 megapixels er ook scherp uitzien.

Samsung Galaxy Note 9

Twee versies

Er komen op 24 augustus twee versies beschikbaar van de Samsung Galaxy Note 9: het instapmodel met 128 GB schijfruimte (voor 999 euro) en een toestel met 512 GB ruimte (voor 1249 euro). Deze laatste versie kan met een micro-sd-geheugenkaart van 512 GB tot een terabyte worden uitgebreid. Te weinig ruimte om de nieuwste games te installeren is er dus ook niet bij. Via KPN kun je diverse abonnementen afsluiten om bijvoorbeeld de zwarte Galaxy Note 9 zo goedkoop en snel mogelijk binnen te hebben. Zorg dat je op zijn laatst op 23 augustus reserveert om de Fortnite-bonus te ontvangen!

Dit artikel delen:

Lees meer

Releasedatum Dark Souls: Remastered voor Switch bekend Videoplatform NLZIET nu beschikbaar voor PS4