Advertorial
Surface Go

Overal games spelen op de Microsoft Surface Go met de Xbox One-controller

Een mooie deal voor gamers die een laptop of tablet zoeken

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Gamers hebben tegenwoordig opties te over als het aankomt op draagbaar gameplezier. Een van de meest ideale manieren om overal games te kunnen spelen, is een Microsoft Surface Go aanschaffen en er een Xbox One-controller bij te nemen. MediaMarkt levert deze controller nu gratis bij de aanschaf van een Surface Go.

De Surface Go is het kleinste en lichtste Surface-apparaat tot nu toe. Deze krachtige laptop met een touchscreen van 10 inch weegt maar 520 gram en heeft een resolutie van 1800 bij 1200 pixels. Het apparaat draait op Windows 10 Home in S Modus, een herkenbare omgeving voor de meeste gamers. De Surface Go is ideaal om mee te nemen naar je werk of school en bijvoorbeeld notities te maken – er zit zelfs een trial van Windows Office 365 van dertig dagen bij. Dankzij de indrukwekkende batterij gaat het apparaat de hele dag mee. Je hebt tot wel negen uur stroom zonder hem op te laden.

Surface Go

Gamen op de Surface Go

Werk en studie zijn echter niet de enige redenen om de Surface Go aan te schaffen. Je kunt er namelijk ook op gamen, vergelijkbaar met hoe je op je desktop computer, een andere laptop of console games speelt. De krachtige Intel-processor in de Surface Go zorgt er voor dat veel pc- en Xbox-games die verkrijgbaar zijn via de Microsoft Store, Steam en GOG.com als een trein op het apparaat draaien.

Hoewel de nieuwste en grafisch meest veeleisende games niet optimaal op de machine kunnen draaien, kun je zonder problemen het gigantische scala aan eerder uitgebrachte titels spelen. Daarbij zijn veel populaire games met goede optimalisatie geen probleem voor de Surface Go. Denk aan games als Hearthstone, Fortnite, World of Warcraft en Overwatch, maar ook talloze indiegames en alle spellen die in de jaren op het pc-platform zijn verschenen.

Fortnite

De Xbox One-controller

Er zijn diverse toetsenborden, muizen en controllers voor de Go verkrijgbaar, maar met de Xbox One-controller die je via bluetooth draadloos op de Go aansluit, heb je in een handomdraai een echte pc- of console-ervaring bij de hand, waar je ook bent. De Xbox One-controller staat bekend als een van de beste controllers ooit gemaakt, met responsieve actie- en schouderknoppen en -triggers, soepele analoge sticks en een ergonomische handligging waarmee je zonder problemen uren aan je scherm gekluisterd blijft.

Xbox One

Voor gamers die zowel onderweg spellen willen spelen en een kleine laptop willen hebben om hun (school)werk op te doen, is de nieuwe deal van MediaMarkt dus ideaal. Koop nu een Microsoft Surface Go en krijg er een gratis Xbox One-controller bij ter waarde van 59,99 euro en zorg dat je overal je games kunt spelen.

MediaMarkt

Dit artikel delen:

Lees meer

Win Soulcalibur 6 voor PS4 of Xbox One De gamereleases van november 2018