Het jaar is 1999, steeds vaker verschijnen er UFO's. De bevolking is overgeleverd aan de grillen van de buitenaardse bezoekers. Ontvoeringen en experimenten zijn aan de orde van de dag. Kan de aarde dan niets doen tegen deze superieure technologie? Een aantal landen hebben zelf geprobeerd de buitenaardse invasie te stoppen, helaas zonder succes. Daarom besluit men op 11 december 1998 een organisatie in het leven te roepen die bestaat uit de beste wetenschappers, soldaten, onderzoekers en bouwkundigen van de wereld. De organisatie heet de Extraterrestrial Combat unit, maar beter bekend als X-COM.

Een blond iemand met zijn mond open...

Het eigenlijke jaar is 1994 als Micropose samen met Mythos Games het spel Ufo Enemy Unknown uitbrengt.

Memories

Het spel is een combinatie van turn-based actie en strategie. Voeg daarbij een goed plot, spannende muziek en meeslepende gameplay en een klassieker is geboren. Het spel werd over het algemeen goed ontvangen maar wat was er nu zo speciaal aan?

Daarover straks meer.

Het jaar is namelijk bijna 2001 en nog steeds verschijnen er X-Com spellen. Er staan er nog 3 !!! gepland voor het komende jaar (en met wat uitloop ook dat jaar daarna). Dat zou het totaal op 7 delen brengen. Een serie bestaande uit zoveel delen, die elk ook nog behoorlijk divers zijn, verdiend zeker onze aandacht. Daarom eerst een lookback naar waar het begon, waar X-Com nu is en waar het naar toe gaat.