Ik wil er een!

Natuurlijk staan er velen van jullie te springen om de Xbox One in huis te halen. Een nieuwe generatie aan spelcomputers brengt vanzelfsprekend een hoop enthousiasme met zich mee. Zo laat jason28 weten dat hij zeker op de nieuwste telg van Microsoft zal wachten. “Ik wacht op de xbox one. ik zou de halo, gears of war en forza reeks niet willen missen en bovendien bevalt het all-in-one concept mij wel. Dat kinect er verplicht bij zit geeft ontwikkelaars de energie om goeie games hiervoor te gaan ontwikkelen, als mijn zoontje een paar jaar ouder is zal hij dit erg tof vinden.”

Ook Luckydude verkiest nou eenmaal de spellen van Microsoft boven die van Sony. Op dit moment heeft hij zowel de Playstation 3 als de Xbox 360, maar hij verkiest de One boven de Playstation 4. “De belangrijkste reden zijn de exclusives. Ik ben een groot fan van de Halo serie en als uiteindelijk Halo 5 uitkomt zal ik die ook zeker nolife gaan spelen :). Verder spreekt het verhaal van Ryse Son Of Rome mij erg aan door de historische setting. Dan is mijn broer ook nog is een groot fan van de Forza Motorsport serie waardoor hij ook gaat meebetalen.” Verder vindt hij de overige functies van de console de moeite waard. “Verdere redenen voor mijn keuze voor de Xbox one zijn kinect (vooral het gedeelte erin dat je met je stem de Xbox kunt besturen) en Skype. Ik gebruik Skype dagelijks en heb er ook erg veel contacten op waardoor het gewoon super handig is om Skype te hebben op je Xbox.” Al sluit hij natuurlijk niet uit dat hij over een tijdje ook gewoon de Playstation 4 in huis heeft staan.

Hij is in ieder geval niet de enige die de media-functies van de One wel ziet zitten. markiewong is om die reden geïnteresseerd in de console. “Ik ben eigenlijk ook benieuwd naar de Xbox one puur vanwege de entertaiment dingen die ze er in hebben zitten. Veel gamers zijn hier voor een apparaat dat puur om games draait maar ik ben eigenlijk de persoon die graag een multi media apparaat wilt dat meer kan dan alleen games. Nu is het natuurlijk afwachten hoeveel functies we in Nederland beschikbaar krijgen. And uhm shoot me, maar ik wil de nieuwe Kinect wel proberen.” Ook Akram Lecheb heeft een weloverwogen en heldere reden om voor de One te kiezen. “Ik heb voorkeur voor de controller, de spellen, het multimedia aspect en het online gedeelte. Noem mij dom, of een fanboy, ik ga gewoon voor de console waarvan ik denk dat die het beste bij mij past.”

Ik twijfel!

Het spreekt voor zich dat ook veel van jullie twijfelen over de nieuwe Xbox. Vooral het feit dat wij in Nederland voorlopig worden overgeslagen heeft sommigen aan het denken gezet. Dschadir NL overweegt om nu maar voor de concurrent te gaan. “Ik ga gewoon wachten tot volgend jaar. Het is wel jammer dat de Xbox is uitgesteld, maar ja, dan heb je ook wat om naar uit te kijken. Het enige waar ik wel nog over twijfel is of ik niet misschien alvast een PS4 moet gaan halen (als ze nog beschikbaar zijn straks). Het zou mijn eerste Playstation console zijn en ik zou deze ook alleen maar aanschaffen voor de exclusives. Op de PS3 kwamen de laatste tijd ook erg veel goede exclusives uit. Als de Xbox meteen in November ook in Nederland was gelanceerd, zou ik er waarschijnlijk niet over nagedacht hebben.”

Anderen staan weer heel anders in de losgebarsten console-oorlog en kunnen het verschil tussen de twee concurrenten niet altijd even goed zien. Zoals BesottedOrb het zegt: “PS4 en Xbox One zijn precies hetzelfde, Xbox One is alleen 100 euro duurder maar dan krijg je ook kinect erbij. En de exclusives zijn natuurlijk verschillend.” Tsja, en die exclusives maken, zoals we net al zagen, voor veel mensen nu juist het verschil.

Ik wil hem niet!

We kunnen er niet aan voorbij gaan dat we ook veel negatieve reacties voorbij hebben zien komen. Microsoft heeft duidelijk niet iedereen voor zich weten te winnen met hun beleidsveranderingen en focus op een alles-in-een apparaat. ali3n8tor geeft bijvoorbeeld aan dat hij daar totaal niet op zit te wachten. “Wat wil ik met mijn Xbox1? nou, gamen. De rest boeit me niet, zoals media/social stuff en tv kijken, heb ik op de ps3/360 ook nooit gebruikt, [...] De hele focus van MS staat mij dus niet echt aan. maar wellicht dat het maart 2014 beter is en ik er alsnog 1 aanschaf, maar met al het nieuws erover van het afgelopen jaar zie ik het niet snel gebeuren.” Dat is in ieder geval duidelijke taal.

Ook RPGer zal niet zo snel een One in huis halen. "Ritje Duitsland voor een veredeld media center? Ik zie totaal de magic niet van de Xbox One i.v.m. haar voorgangers. Het is een awkward apparaat met kinect functies waar de gemiddelde consument niet op zit te wachten, sport en film services die buiten de VS nauwelijks beschikbaar zijn, geen enkele interessante launch titel (je kan er blijkbaar ook games op spelen).. of je moet een fan zijn van online shooters.”

Dat is een korte samenvatting van jullie meningen over de Xbox One. Discussieer hieronder lekker verder, maar hou het wel netjes. Argumenten en meningen zijn goed, fanboy-kreten en flamewars niet. De Xbox One lanceert op 22 november – de Nederlandse launch is uitgesteld tot 2014 – en tot die tijd houden we je op de hoogte in ons Xbox One lanceringsdossier.