Warhawk is één van de online revelaties op de PlayStation 3 dit jaar. Met gameplay die aan Battlefield doet denken, maar actievoller en sneller is, weet de game vele harten te veroveren. Er is reeds een fanatieke gemeenschap rondom deze online topper ontstaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sony een uitbreidingspakket, genaamd Operation Omega Dawn, heeft uitgebracht voor deze game. Operation Omega Dawn is eigenlijk geen echte uitbreiding, maar een 'booster pack' dat via de PlayStation Store gekocht kan worden. Het pakketje kost € 5,99 en bevat één speelveld bij zonsondergang, Omega Factory, en één extra voertuig. Dit voertuig is het KT-424 Combat Dropship, wat neerkomt op een groot, sterk, log en lawaaierig vliegvoertuig dat troepen én voertuigen kan transporteren en uitgerust is met een stevig snelvuurkanon. Bovendien zal dit voertuig worden geïntegreerd in de grootste lay-outs van de al beschikbare speelvelden.

Het nieuwe speelveld bevat alle recepten die de andere mappen ook bevatten: het is ruim opgezet en je kunt de situatie op alle mogelijke manieren aanpakken. Het gevecht speelt zich af op een olieraffinaderij, die fraai is vormgegeven. De schemering heeft amper invloed op de gameplay, omdat je simpelweg alles even goed kunt zien als overdag. Een 'verstoppertje spelen in het donker' is dan ook niet van toepassing. De intelligente mogelijkheden voor je Warhawks, zoals dekking zoeken achter gebouwen en gewaagde manoeuvres uitvoeren om sterkere wapens op te pikken, zitten weer volop in de map Omega Factory. Dit booster pack is dan ook vooral een continuering van de sterke gameplay die Warhawk bezit. Het andere onderdeel van de uitbreiding, namelijk het KT-424 Combat Dropship, heeft wel degelijk een invloed op de gameplay. De ontwikkelaars wilden dat dit ding als een eindbaas aanvoelt, maar dan in een multiplayer game. Die filosofie is redelijk geslaagd. Hoewel het dropship niet enorm groot is (zo'n vier keer groter dan een warhawk), heeft het een behoorlijke vuurkracht. Het ding maakt ook een enorme herrie, zodat de warhawks van de andere partij erheen worden gezogen om het schip in een gezamenlijke actie kapot te maken.

Het dropship kan als geniepige afleidingsmanoeuvre dienen, maar kan ook worden gebruikt om een handjevol troepen én een voertuig naar een hot spot op het speelveld te brengen. In Capture the Flag-potjes kun je als vlaggendrager bovendien in een voertuig worden opgetild door het dropship en naar je basis worden vervoerd, wat extra dynamiek aan deze speelmodus geeft. Het valt nog te betwijfelen of het dropship uiteindelijk echt gebruikt gaat worden waarvoor het bedoeld is: voor troepentransport. Daarvoor moeten veel spelers vanaf dezelfde plek naar dezelfde plek willen gaan, iets dat alleen door een scherpe coördinatie zal lukken. Het potentieel is er in ieder geval zeker en kan voor een aantal interessante gamemomenten leiden. Nog even een waarschuwing voor potentiële niet-kopers: wanneer het merendeel van de huidige Warhawk-spelers Operation Omega Dawn aanschaft, zou het goed kunnen dat er zeer weinig servers met de grootste lay-out overblijven die nog speelbaar zijn zonder de uitbreiding. Immers, het nieuwe dropship wordt in deze lay-out geïntegreerd en wanneer er slechts potjes gehost worden mét dit dropship, kun je deze niet spelen zonder de uitbreiding. Maar wie weet zal het zo'n storm niet lopen en blijven er genoeg servers over met de grootste lay-outs maar zonder het dropship.

Is Operation Omega Dawn uiteindelijk het geld waard? Voor Warhawk-verslaafden sowieso. € 5,99 voor één speelveld klinkt misschien wat veel, maar fanatieke spelers zullen hun geld er zeker uithalen. Gamers die af en toe een potje Warhawk tussendoor spelen, zullen moeten beslissen of ze één speelveld en één voertuig wel die € 5,99 waard vinden. Goede gameplay is het sowieso, kwantiteit wat minder.