Achtergrond

Vrijmimod: Handige mods voor Cities: Skylines

Zes mods voor een betere speelervaring

Geschreven door Ivo Jager op
Op 10 maart verscheen citybuilder Cities: Skylines. In een spel waarin spelers een droomstad bouwen moet alles perfect kunnen zijn, maar de game beschikte nog niet over alle middelen. Gelukkig maakt ontwikkelaar Colossal Order het voor spelers mogelijk om mods te maken om op die manier de game compleet te maken. In dit artikel worden zes handige mods besproken die de speelervaring verbeteren. Let op: bij het gebruik van mods kunnen geen achievements vrijgespeeld worden. Om die reden bespreekt Gamer.nl ook een mod waardoor dit toch weer wel kan.

In Cities: Skylines kunnen spelers onbebouwde grond omtoveren tot hun droomstad. Dit doen zij door verschillende zones in te richten voor een bepaald soort bebouwing, zoals woonwijken of industriegebieden. Door succesvol infrastructuur aan te leggen en de juiste investeringen te maken, kan de stad uitgroeien tot een waar metropool. Gamer.nl recenseerde Cities: Skylines en gaf de citybuilder een 9. Met de toevoeging van onderstaande mods wordt de ervaring mogelijk nog beter.

Automatic Bulldoze

Een stad bouwen is één ding, maar zorgen dat alles in goede banen blijft lopen is heel wat anders. Op een gegeven moment verschijnen er leegstaande gebouwen in de stad; het is onvermijdelijk. Dit ziet er niet alleen lelijk uit, maar de gebouwen leveren ook geen geld op. Wie Cities: Skylines speelt weet hoe vervelend het is om handmatig alle leegstaande gebouwen te verwijderen.  Zeker als je een grote stad hebt gemaakt. Met deze mod wordt dit vervelende klusje opgeknapt door de computer en worden alle leegstaande gebouwen automatisch verwijderd. 

 

De Automatic Bulldoze-mod kun je hier installeren. Druk simpelweg op de abonneren-knop en je kunt de mod activeren in de Content Manager. De mod werkt ook bij reeds gemaakte steden. Mogelijk moet de game opnieuw gestart worden voordat de mod werkt.

Tree Brush

Wie veel geld wilt verdienen kan niet altijd rekening houden met de natuur. Dit zorgt er voor dat een industriestad er vaak niet zo gezellig uitziet. Met de Tree Brush-mod kun je hier verandering in brengen door heel eenvoudig bomen te planten. Met de + en - op van de numpad  kunnen spelers bepalen hoeveel bomen ze tegelijk willen planten. Met deze mod wordt de virtuele stad weer een plek waar spelers zelf ook zouden willen wonen.  

Ook de Tree Brush-mod kun je eenvoudig op Steam downloaden. Druk simpelweg op abonneren om vervolgens de mod te activeren in de Content Manager. 

Traffic++

Cities: Skylines wordt ook wel spottend een verkeerssimulator genoemd. Wanneer een stad groter wordt, en veel inwoners krijgt die zich willen verplaatsen, veroorzaakt dit vaak verkeersproblemen. Zelfs met de grootste wegen is het vaak niet te vermijden dat je stad vol staat met files. Zeker omdat spelers er vaak niks aan kunnen doen veroorzaakt dit frustraties. De Traffic++-mod introduceert niet alleen nieuwe wegen om de infrastructuur te verbeteren, maar ook opties om de bestaande vervoermethodes beter te laten functioneren. 

Jawel, ook Traffic++-mod kun je eenvoudig op Steam downloaden. Druk op de abonneren-knop om vervolgens de mod te activeren in de Content Manager. 

Terraform Tool 0.8

Soms staat er net een heuveltje in de weg, waardoor alles in het honderd loopt. Met de Terraform Tool kun je gemakkelijk dat heuveltje weghalen en gewoon doorgaan met je bouwplannen. Deze mod biedt ook de mogelijkheid om verschillende verdiepingen in een stad aan te brengen. Wie wil er niet een mooi uitzicht over de skyline van je stad?

Het mag geen verrassing heten: de Terraform Tool 0.8-mod kun je eenvoudig op Steam downloaden. Druk op abonneren om vervolgens de mod te activeren in de Content Manager. 

First-person camera

Spelers die uren bezig zijn geweest met het bouwen van hun droomstad zouden er graag eens zelf in rondlopen. Met de First-person camera-mod kunnen spelers zich door de straten van de steden bewegen en op die manier ervaren hoe het is om een inwoner te zijn. Wie zich door de straten beweegt kan zich nog maar eens verbazen over de grote hoeveelheid details die de steden hebben, zelfs wanneer spelers ver inzoomen.   

Ook de First-person camera-mod kun je eenvoudig op Steam downloaden. Druk simpelweg op de abonneren-knop om vervolgens de mod te activeren in de Content Manager. 

Mod Achievement Enabler

Zoals eerder vermeld, kunnen bij gebruik van sommige mods geen achievements worden vrijgespeeld. Dit is te zien aan een klein trophy-icoontje met een streep er doorheen wanneer spelers een spel laden. Gelukkig is er de Mod Achievement Enabler-mod waarmee spelers alsnog achievements kunnen vrijspelen. Hoewel het trophy-icoontje doorgestreept blijft, worden de behaalde trophies gewoon geregistreerd.

En jawel, ook de Mod Achievement Enabler-mod kun je eenvoudig op Steam downloaden. Druk op abonneren om vervolgens de mod te activeren in de Content Manager. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Chivalry: Medieval Warfare dit weekend gratis te spelen Pillars of Eternity krijgt fysiek kaartspel
5

Reacties op: Vrijmimod: Handige mods voor Cities: Skylines

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Michael2207

  • 29 mei 2015 15:39
  vermeiden ja??? ;-)

  De eerste en de traffic mod zijn het meest nuttig!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ego8

  • 29 mei 2015 19:39
  Behalve de terraform mod heb ik ze allemaal in gebruik. Game is zoveel leuker met mods. Ook veel mooie gebouwen, kruispunten en (sinds kort) voertuigen te vinden, waaronder Nederlandse politieauto's, brandweerwagens, ambulances en de dubbeldekkertreinen van de NS zijn in de workshop te vinden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 30 mei 2015 09:46
  'maar de game beschikte nog niet over alle middelen. Gelukkig maakt ontwikkelaar Colossal Order het voor spelers mogelijk om mods te maken om op die manier de game compleet te maken.'

  Moet ik dit zien als dat je een incomplete game koopt ?, en dat je dus afhankelijk bent van mods ?.

  Want dat maak ik eruit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • wabbels

  • 30 mei 2015 14:55
  Nee hoor, ook zonder mods is het een compleet spel. Maar je kan niet iedereen tevreden maken, met mods kan je de game zo afstellen zoals jij het wilt. Volgens mij is dit wat de schrijver bedoelt .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 30 mei 2015 15:47
  Aaah ok thx.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.