Achtergrond

Vrijmimod: De drie beste Crusader Kings 2-mods

Game of Thrones, Elder Kings en Crisis of the Confederation

Geschreven door Ivo Jager op
Crusader Kings 2 is voor iedereen die graag een rijk zou willen stichten om die vervolgens naar eigen inzicht te besturen; en wie wil dat eigenlijk niet? Wie eenmaal het wel een wee van angstige onderdanen bepaalt, merkt hoe verslavend (virtuele) macht is. Je wilt meer en meer. En dat is geen probleem met de total conversion-mods voor Crusader Kings 2. In dit artikel zet Gamer.nl drie mods op een rij, waarmee je rijken kunt stichten in verschillende universums: de Game of Thrones-mod, de Crisis of the Confederation-mod en de Elder Kings-mod.

In de Risk-achtige strategiegame Crusader Kings 2 gaan spelers op zoek naar macht in de Europese, Arabische en Indische geschiedenis. Om een heerser te worden, en te blijven, zijn verstandshuwelijken, moordcomplotten en incest handige middelen. Tijdens de reis naar macht worden spelers niet enkel geconfronteerd met rauwe statistieken maar ook met hun eigen menselijkheid. Crusader Kings 2 weet het oprichten van een stabiel rijk persoonlijk te maken en mede om die reden heeft Gamer.nl het spel op de tweede plaats staan op de lijst beste 4X-games

Game of Thrones-mod

Een spel waarin vergiftigingen, verstandshuwelijken en moordcomplotten een belangrijke rol spelen, is als geen ander geschikt voor een Game of Thrones-mod. De mod brengt spelers naar het rijk van George R. R. Martin’s A Song of Ice and Fire. Het verhaal loopt tot het begin van het vierde boek A Feast for Crows, maar spelers hebben de mogelijkheid om van het bekende verhaal af te wijken. Zo kunnen heersers onderzoeken wat er zou zijn gebeurd als er bijvoorbeeld andere bondgenootschappen waren gesloten.  

De mod is eenvoudig te instaleren met een Windows Installer. De installer kun je hier downloaden. Met slecht een paar klikken kun je het verhaal van Game of Thrones herschrijven. 

Crisis of the Confederation-mod

Met de Crisis of the Confederation-mod kunnen spelers zich mengen in de politiek van de 31e eeuw. Er zijn meerdere manier om macht te vergaren, namelijk als militaire officier, politicus en misdadiger. De siencefiction-setting waarin de spelers zich een weg naar macht manipuleren en vechten, is gebaseerd op Fading Suns, Warhammer 40.000, Dune en Foundation.

De Crisis of the Confederation-mod is verkrijgbaar in de Steam Workshop en is slechts 47 mb groot. Dankzij de uitstekende ondersteuning voor de Steam Workshop is het installeren van deze mod erg makkelijk. Door je simpelweg te abonneren op de mods, installeer je ze vanzelf. In de launcher activeer je de aanpassingen door ze in Data Files aan te vinken.

Elder Kings-mod

De Elder Kings-mod is een total conversion met Elder Scrolls-thema. Spelers kunnen met deze mod heersen over de verschillende rijken in Tamriel. Er wordt nog steeds aan de mod gewerkt, maar het is toch fijn om op een andere manier invloed uit te oefenen op het wel en wee in Tamriel. Op trollen jagen in grotten beginnen immers inmiddels te vervelen.

De Elder Kings-mod is makkelijk te installeren met een self-installer. Deze kun je hier downloaden. Download de mod en bestuur Tamriel zoals jij dat wilt.

Gamer.nl behandelt elke vrijdagmiddag populaire, interessante en bizarre mods.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gameplaybeelden Vergil in Devil May Cry 4: Special Edition Win een AOC G2460FQ gaming monitor
2

Reacties op: Vrijmimod: De drie beste Crusader Kings 2-mods

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  BobbyDigitaL

  • 8 mei 2015 17:29
  Ik gebruik geen mods voor dit spel, het is 1 van de beste grand strategy games die je je maar kunt wensen.
  Dit is 1 van die games waar ik bijna alle dlc's voor heb uitgezonderd de unit en muziek packs.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 8 mei 2015 20:47
  Het spel is meer dan drie jaar oud. Dat er nu nog zo'n artikel als dit verschijnt is op zich al een compliment. Wat mij betreft één van de beste games ooit gemaakt. Persoonlijk houd ik het bij de echte geschiedenis, met fantasywerelden heb ik niet zo veel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.