Achtergrond
Voorspel

Voorspel: De meest sexy gamepersonages van het jaar

Bowsette, Arthur Morgan en meer

Geschreven door Erwin Vogelaar op
Aan het eind van het jaar is ook tijd voor Voorspel om terug te kijken. Vorig jaar deden we dat met de top queer personages van 2017. Om het wat warmer te krijgen met dit winterse weer, sluiten we dit jaar af met de tien meest sexy gamepersonages van 2018.

Het afgelopen jaar hebben we kennis gemaakt met een flink aantal nieuwe gamepersonages en lieten bekende gezichten een andere kant van zichzelf zien. Dat is voor Voorspel een reden om voor een keertje wat minder serieus te doen en de meest sexy gamepersonages van het jaar op een rijtje te zetten.

Neem deze lijst niet al te serieus, maar zie het als een manier om een aantal toffe personages te vieren. Let wel: sexy is veel meer dan fitheid, zoveel mogelijk huid laten zien of met physics het een en ander laten schudden.

1. Bowsette

Hoewel Bowsette (nog) niet in een game zit, kan niemand anders dit jaar op de eerste plek staan. Toen tijdens een Nintendo Direct-video Toadette een kroon pakte en daardoor veranderde in Peachette, ontplofte het internet. Tumblr en Twitter zette in fanart snel de kroon op Bowser met Bowsette als gevolg: een kinky queen met hoorns op haar hoofd. De explosie van tekeningen op sociale media was een van de meest fascinerende gamemomenten van het jaar.

Dat Bowsette in de smaak valt, blijkt wel uit cijfers van Pornhub. Elk jaar laat de pornowebsite zien waar gebruikers het meest op zochten. Hoewel Fortnite in deze lijst op twee staat, net onder Stormy Daniels, staat Bowsette op de negende plek boven 'threesome'. In de lijst met zoekopdrachten naar gamepersonages blijkt dat er maar liefst 35 miljoen (!!!) keer gezocht is op Bowsette. De nummer twee, Brigitte uit Overwatch, heeft maar 5 miljoen zoekopdrachten.

Bowsette
Fanart gemaakt door Kureihii op Twitter

2. Arthur Morgan - Red Dead Redemption 2

Aanvankelijk leek Arthur Morgan een wat saaie en veilige keuze voor Red Dead Redemption 2. Weer een inwisselbare witte gast zonder eigen persoonlijkheid. Gelukkig bleek het tegendeel waar, want Arthur is een waanzinnige man. Niet alleen is hij een stoere cowboy die een goed potje kan schieten, graag whisky naar binnen giet en niet bang is om vies te worden, maar hij is ook behulpzaam en komt op voor hen die het moeilijk hebben.

De manier waarop Arthur zijn paard aait en zachtjes woorden in het oor fluistert zegt veel over hem als persoon. En dat hij zich ondanks de erbarmelijke leefomstandigheden elke dag stijlvol kleedt, is ook een groot pluspunt.

Arthur Morgan

3. Heel Assassin's Creed Odyssey

Het is niet mogelijk om iets uit Assassin's Creed Odyssey eruit te plukken voor deze lijst en dan hebben we het niet alleen over Kassandra of Alexios en de bepantsering die hun afgetrainde lichamen complimenteert. Het oude Griekenland waar de game zich afspeelt staat vol met grote, realistische beelden van halfnaakte vrouwen en mannen. Daarnaast willen allerlei aantrekkelijke personages na een paar gesprekjes al met je naar bed en seks is een onderwerp waar men het gewoon open over heeft. Odyssey is daarom zonder twijfel de meest sexy game van het jaar.

Assassin's Creed Odyssey

4. Sadie Adler - Red Dead Redemption 2

Naast Arthur Morgan valt ook Sadie Adler positief op. Deze knappe dame wil niets liever dan meedoen met de rovende mannen. Aanvankelijk moet ze in de keuken werken, draagt ze een jurk en heeft ze lang haar. Maar als ze zelf mag kiezen, gaat ze voor een broek en overhemd, steekt ze haar blonde haar in een vlecht en zet ze een cowboyhoed op. Wat een look! Sadie weigert te zijn wie anderen van haar verwachten door haar eigen weg te kiezen en dat is sexy.

Sadie Adler

5. Spider-Man - Spider-Man

Marvel’s Spider-Man was dit jaar een van de tofste games om te spelen. Peter Parker is vanzelfsprekend een sulletje, maar zodra hij het pak aantrekt transformeert hij in een soepele danser. Hij straalt dan een zelfverzekerdheid uit die erg sexy is. Dat merk je bijvoorbeeld in zijn loopje als je de stick van de controller maar een klein stukje verschuift. En zodra je het laatste pakje van de basisgame vrijspeelt en Spider-Man enkel nog een masker en een Spider-Man-boxershort draagt, zijn de remmen helemaal los. Overigens mag Black-Cat in de dlc er ook zijn.

Spider-Man

6. Lara Croft - Shadow of the Tomb Raider

Lara Croft is de afgelopen jaren flink veranderd. Van de driehoekige tieten uit de eerste game, naar de realistisch geproportioneerde held uit de nieuwste serie. Lara Croft is in Shadow of the Tomb Raider een badass die gevormd is door haar avonturen. Haar gespierde armen zijn het resultaat van al het klimwerk en haar strakke sportkleding doet ook goed werk. Deze intelligente vrouw laat zich door geen man tegenhouden om te vinden wat ze zoekt.

Shadow of the Tomb Raider

7. Esteban Diaz - Life is Strange 2

Kratos uit God of War had in dit lijstje gepast. Het is sexy hoe hij nu niet alleen een sterke god is, maar ook leert om een vader te zijn. Toch gaat een andere vader er met de prijs vandoor: Esteban Diaz uit Life is Strange 2. Deze man uit Mexico heeft een leven opgebouwd in de Verenigde Staten, waar hij nu twee jongens opvoedt. Hij heeft de juiste combinatie van strengheid in de opvoeding en speelsheid in zijn gedrag. Tevens kan hij auto's compleet uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Deze dad is absoluut ook een daddy.

Life is Strange 2

8. Fury - Darksiders 3

Hoewel Darksiders 3 tegenvalt, doet het design van hoofdpersonage Fury dat niet. Deze rijder van de Apocalyps heeft een strak zittend pantser, maar THQ Nordic heeft gelukkig niet voor de makkelijke route gekozen door haar nauwelijks te beschermen. Fury is sexy door haar zelfvertrouwen en gedrevenheid, maar ook door haar zweep en hoe haar ontwijkende dansbewegingen er voor zorgen dat niemand ook maar een vinger bij haar in de buurt krijgt. Mooi is ook hoe het haar van Fury van kleur wisselt zodra haar intensiteit groeit, totdat ze vlammen op haar hoofd krijgt. Dat is heet op zoveel verschillende manieren.

Fury

9. Baldur - God of War

Hoewel Kratos niet in dit lijstje is beland, verdient de schurk van de game absoluut een plekje. Deze gekwelde god kan zelf niets voelen, maar dat betekent absoluut niet dat wij niets voelden bij hem. Het lichaam van Baldur zit vol met de meest waanzinnige tattoos en dat is behoorlijk sexy. Dat hij gespeeld wordt door Jeremy Davies is natuurlijk ook een bonus.

baldur god of war

10. Mantis Lords - Hollow Knight

In Hollow Knight kom je een hoop nare vijanden tegen. De een nog enger dan de ander. De Mantis Lords vallen daartussen op door hun schoonheid. Het gaat om drie zussen die van hun hoge tronen op je neer kijken. Ze zijn niet alleen vorstelijk en stijlvol, met hun korte capes en enorme hoorns, maar staan ook direct paraat om te vechten als jij in de weg staat. Ze zijn elegant, mysterieus en sensueel en dat is heel wat voor drie insecten!

hollow knight mantis lords

Er was dus voor iedereen wat wils dit jaar. Laat in de reacties weten wie volgens jou ook een plekje op de lijst verdient, maar blijf wel respectvol naar elkaar.

In de rubriek Voorspel kijken we naar de verschillende manieren waarop seks en seksualiteit behandeld worden in games, via specifieke voorbeelden, trends uit de game-industrie en interviews. Lees ook eerdere afleveringen:

Dit artikel delen:

Lees meer

Fallout 76 krijgt mogelijk toch lootboxen Elon Musk speelt vaak Zero Suit Samus in Super Smash Bros. Ultimate
18

Reacties op: Voorspel: De meest sexy gamepersonages van het jaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Devillion82

  • 19 december 2018 11:07
  North uit Detroit Become Human, ze schopt kont en heeft een attitude. Ze is een absolute toevoeging voor het verhaal van Marcus, welk pad je ook kiest. En kom op, wie houdt er nou niet van red heads?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 19 december 2018 17:31
  @Devillion82 Oh absoluut. Die was echt "wauw".

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  D4rKy28

  • 19 december 2018 11:12
  Fury!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 19 december 2018 11:20
  Ik kan niets uit AC sexy vinden (niet om een flamewar te starten), maar na God of War en RDR 2 heb ik Ac weer opgepakt en vergeleken met die twee games zien de personages er houterig uit en zie je veel minder emoties in de gezichten als bij de andere games. Ik vermaak me er prima mee, maar op dit aspect mist de game toch iets.

  Ik vind Baldur eigenlijk een van de tofste karakters in games dit jaar, hij is gewoon badass en dat maakt hem sexy.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 19 december 2018 11:44
  Zero suit ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 19 december 2018 13:38
  Bij dit onderwerp moet ik watch mojo gelijk geven

  https://youtu.be/Frf7MmHbw9g

  De emoties etc die beide characters tonen in de game etc. Zijn geweldig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 19 december 2018 14:30
  @coola Kun je de lijst geven, ik wil niet inloggen op YT.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 19 december 2018 14:39
  @fonsrutte

  10. Isabella “Ivy” Valentine
  9. Lara Croft
  8. Jaina Proudmoore
  7. Kratos
  6. Primrose Azelhart
  5. Samus Aran
  4. Connor
  3. John Marston
  2. Ashe
  1. Alexios /Kassandra.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 19 december 2018 15:11
  @coola Thanks, ik zet Samus Aran op 1, heb je misschien haar telefoonnummer?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  armilo-theus

  • 19 december 2018 15:19
  @fonsrutte 0612345678 en anders kun je ook 112 bellen. xD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 19 december 2018 20:15
  @fonsrutte Ik heb toevallig op een vies bierviltje de coördinaten van de vektor waar ze nu waarschijnlijk uithangt. Je mag het bierviltje tegen een kleine vergoeding van me overnemen. Als je in de vektor bent aangekomen zoek dan een nabijgelegen pub. Ze houdt erg van drank en gezelschap kan ik je vertellen….:)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rkantjo

  • 19 december 2018 20:13
  sadie adler eindbaas!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  anyaka

  • 19 december 2018 22:56
  Android 2b uit Nier Automata (pc-versie kwam dit jaar uit)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Gekke Dirkie

  • 19 december 2018 23:07
  "Weer een inwisselbare witte gast zonder eigen persoonlijkheid."

  Racist, much?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaapGoose

  • 20 december 2018 07:53
  @Gekke Dirkie Waarom? Weet je wat racisme betekent eigenlijk? (Spoiler: nee dus).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Gekke Dirkie

  • 21 december 2018 22:35
  @JaapGoose lekker hautain toontje sla je aan. Onderscheid maken op basis van huidskleuren. Vervang witte maar eens door zwarte, en kijk of je het dan nog zo normaal vindt om zo over huidskleuren te praten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 20 december 2018 12:40
  Voor mij zijn het Rachel en Chloe
  https://www.youtube.com/watch?v=n89nUu1L3CY

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  EnkiEridu

  • 22 december 2018 02:19
  Sadie Adler Nice big round ass like Alexis Texas.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.