Hopelijk vangen we ook een glimp op van Guerrilla's nieuwe game. Dat de Nederlandse studio achter Killzone aan een nieuwe IP werkt, weten we al een tijdje. De eerste beelden van het spel zouden wel eens extra hype voor de PlayStation 4 kunnen creëren. Ook Ready at Dawn maakt een PS4-game, een "derdepersoons actie-avontuur". De studio heeft behoorlijk wat credits verdiend met de God of War PSP-games. MediaMolecule werkt aan een soort next-gen 3D Mario Paint, waarin je alles wat je maar kunt dromen ook kunt maken. Niet alleen hopen we daar meer over te weten te komen tijdens E3, het geeft daarmee ook een lading aan het gerucht dat Sonic Racing-ontwikkelaar Sumo Digital aanLittleBigPlanet 3 werkt. En dan is er nog het legendarische The Last Guardian, Team Ico's meesterwerk die al jarenlang in ontwikkeling is voor PlayStation 3. Het zou ons niets verbazen als de ontwikkeling overgezet wordt naar de PS4. De E3-website meldde al dat de titel op E3 aanwezig zal zijn, maar dat noemde Sony speculatief. We zullen zien.

Sony heeft echter nog twee platformen om te ondersteunen. The Last of Us komt weliswaar tijdens de E3 uit (al geeft dat het uit meerdere teams bestaande Naughty Dog alle ruimte om hun PS4-project te onthullen... Uncharted 4 misschien?), maar experimentele titels als PuppeteerRainUntil Dawn en natuurlijk Beyond: Two Souls moeten dit jaar nog op de PlayStation 3 verschijnen. Misschien heeft Sony nog een paar verrassingen voor de console in petto, aangezien het bedrijf zijn oude consoles altijd netjes blijft ondersteunen tot het bittere eind.

Wat de Vita gaat brengen, weet geen mens. Maar aangezien ontwikkelaars verplicht zijn al hun PS4-games via de remote-play optie ook speelbaar op de Vita te maken, zou de support voor de handheld wel eens toe kunnen nemen. En dat werd de hoogste tijd. Dat we meer willen zien van MediaMolecule's TearAway staat buiten kijf. Kom op Sony, geef ons wat meer lekkers, want de Vita is een te mooi apparaat om stof te laten happen!


Video streaming by Ustream

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3