Bekijk hier de Top 100 van augustus.

Juli is een behoorlijk rustige maand gebleken, maar het is ook de maand die voorzichtig de aanloop voor het najaar vormt. Zo hebben we bijvoorbeeld al flink mogen spelen met Sleeping Dogs, waar we zeer binnenkort nog op terug zullen komen met een recensie. De indruk van het virtuele Hong Kong was in ieder geval goed en we verplaatsen de game naar plek 53, zodat we volgende maand ook nog wat schuifruimte hebben. Twee andere games van dit najaar bevielen ons ook goed (al spelen we vals, gezien de previews beide op 2 augustus verschenen): Darksiders II en PES 2013. Deze games vind je nu respectievelijk terug op plek 21 en 41.


Sleeping Dogs

Hoewel het dus rustig was, merk je dat er langzaam schwung in de lijst komt. Vorige maand veranderde er weinig in de top van het klassement, deze keer zijn er wat nieuwkomers. Spelunky (dat vorig jaar al op PC verscheen) voor Xbox Live Arcade maakte op ons een verpletterende indruk en kreeg een 9,5. De titel komt daarmee op een zesde plaats. Ook van Gravity Rush waren we ondersteboven. De game kreeg een welverdiende 9 en komt daarmee op nummer 16. Wat lager op plek 30 vinden we Rovio’s nieuwste game terug; Amazing Alex. Twee posities eronder is WWE ’13 ook nieuw, om eerlijk te zijn niet helemaal ons worstelpakkie an, maar gezien de ontwikkelaar van UFC achter dit deel zit, Yuke's, zijn we voorzichtig positief.

Video’s

De afgelopen maand is er een aantal video’s verschenen waarvan we spontaan begonnen te zuchten. Zowel Tekken Tag Tournament 2 als Dead or Alive 5 vonden het blijkbaar nodig om bikinidragende dames centraal te stellen. De titels hebben al weinig van zich laten zien en door de komst van andere titels zijn de games uit de lijst gevallen. Ongetwijfeld zijn het toffe vechtgames, maar door de aandacht zo te verleggen, twijfelen we ten zeerste of de games iets noemenswaardigs gaan toevoegen aan het fighting-genre. Bikini’s zijn dat volgens ons in ieder geval niet (enkele uitzonderingen daargelaten).


Need for Speed: Most Wanted

Nog zo’n rare video van afgelopen maand: de Need For Speed: Most Wanted-trailer. Gamesite Destructoid merkte al op dat het leek alsof er gepoogd was een dikke dubstep-trailer te maken, maar dat dit plan halverwege maar overboord was gegooid. Wat overblijft is een video met vreemde snelle shots, wat motorgeluiden en een emotionele Hummer die zielig uitkijkt over een bouwplaats. Gelukkig was de video eerder in de maand een stuk beter; gewoon gameplay waarin keihard door een stad geragd wordt. Most Wanted zetten we daarom neer op positie 54.

Wat meer to the point was de Medal of Honor: Warfighter-multiplayertrailer. Toch blijven we voorzichtig, de ontwikkelaar heeft tot nog toe weinig indrukwekkende games afgeleverd. De game stijgt naar plek 68 en krijgt daarmee de positie van Lost Planet 3, dat pas in 2013 verschijnt.


Medal of Honor: Warfighter

De rest

Hebben we dan nog iets gemist? Ja, World of Warplanes. Hoewel de besturing ons niet echt beviel, hebben we al wel de nodige toffe dogfights uitgevochten. We zetten de game net binnen de Top 100 op de 95e stek. The Amazing Spider-Man vinden we niet meer terug in de lijst, die slingerde slechts een 6 binnen.

En daarmee komen we aan het einde van deze Top 100, met de belofte dat volgende maand een geschuif van jewelste gaat opleveren. Gamescom komt eraan en daar gaan we een hoop titels zien die dit najaar verschijnt. Ook titels die nu nog niet in de lijst staan of in de loop van het jaar zijn weggezakt. Misschien dat we op de beursvloer Hawken kunnen spelen,  bijvoorbeeld. En we zijn ook benieuwd naar Omerta: City of Gangsters. Dat zou zomaar een leuke titel kunnen worden. Maar meer daarover volgende maand. Tot dan!