De nieuwste aanvulling voor The Sims 2 heet 'The Sims 2: Gaan het Maken'. Maar The Sims zijn natuurlijk niet de enige die het gaan maken in 2006. Wij haalden onze grote glazen bol uit de kast, stoften deze af en keken eens goed wat deze ons te vertellen had. Wat volgt is een korte prognose voor de rest van het jaar, al zullen we pas aan het einde van dit jaar weten of onze glazen bol het bij het goede eind had. Adje

Het eerste wat in onze glazen bol naar voren kwam was Adje, de sidekick van Paul de Leeuw die in het programma 'Mooi Weer de Leeuw' vorig jaar zijn opwachting maakte. Adje leek aanvankelijk een jongeman met een lichte verstandelijke achterstand en de Leeuw maakte daar dankbaar misbruik van. Al snel kwam aan het licht dat achter Adje een acteur schuil gaat, Arijan van Bavel. Desondanks blijft Adje als act fier overeind. Zo stond hij nog twee weken in de Top 40 met de carnavalshit 'Boem is Ho Tuut Tuut'. We verwachten zondermeer dat we in 2006 nog meer van Adje zullen horen, naast de onontkoombare merchandising als Adje t-shirts, Adje koffiemokken en Adje Actionfigures.

Adje op audiëntie bij Bush. Wie speelt er nu dom?

Gordon en Joling

Eigenlijk waren de tortelende torelduifjes al lang uitgerangeerd. Gedoemd om de laatste jaren van hun leven op sfeerloze bruiloften klassiekers als 'Ik bel je zomaar even op' en 'Ticket to the Tropics' te zingen. Toen ze vorig jaar een real-life soap kregen bij Talpa, getiteld 'Gordon en Joling over de vloer', kwamen de vervende varkentjes echter weer helemaal terug in the picture. Niet omdat onze poezelige poppetjes nu ineens wel zo geweldig kunnen zingen, maar omdat ze vooral enorm lachwekkend zijn in hun rol als verwende nichten die enige vorm van inspanning te veel vinden. “Géér, ik heb er geen kracht voor”, werd toch één van de soundbites van het afgelopen jaar. Binnenkort start een nieuw seizoen van 'Gordon en Joling over de vloer' en onze glazen bol verwacht dat het succes alleen maar zal toenemen. Zolang de mensen in Nederland nog de kracht hebben om er naar te kijken!

Gordon: "Zie je dat Géér, we gaan het maken." Joling: "Ach meid, daar heb ik geen kracht voor!"

Vogelgriep H5N1

Pino, Calimero, Alfred J. Kwak, Zazou, Donald, voetballer Johann, Israël-mannetje van RTL Conny, Frieslân Foppe, Hans 'wegzap' Junior, krullenbol Jeroen en de compaan van Grijpstra: ze lijken zo onschuldig, maar in 2006 zullen ze het einde van de mensheid inluiden. De vogelgriep is al opgerukt naar Duitsland en Frankrijk en zal binnenkort Nederland aandoen, met een verschrikkelijke pandemie tot gevolg. Volgens onze glazen bol is het een wraak van de Domino-mus, omdat hij een beetje weg is uit de publiciteit en graag weer in the picture wil staan.

Calimero aan het infuus

Bob de Bouwer

Hoewel andere kinderprogramma's aan populariteit Bob de Bouwer alweer ruimschoots voorbij zijn, gaat Bob de Bouwer het toch maken in 2006. Dingen maken is immers het beroep van Bob, zoals we al hoorden in de titelsong: “Bob de Bouwer! Kunnen we het maken? Nou en of!”. Andere genomineerden in deze flauwe categorie: Jack Spijkerman, Carice van Houten, Marianne Timmer, Henk Timmer, Max Planck, Michael Schumacher, Frans Bauer en Jerney Zaagman.

En Verder…. Het Nederlands Elftal: Onze glazen bol weet het zeker: we worden wereldkampioen! En zo niet, dan gaan we toch op zijn minst een aantal doelpunten maken. We zijn Frankrijk niet. Jannes: Drentse volksartiest bekend van de piratenfeesten op RTV Oost, zal binnenkort ook landelijk bekendheid verwerven met zijn poëtische teksten. Zijn optredens in Shownieuws waren slechts het begin! Michael Jackson: 2005 mag dan niet goed zijn geweest voor de reputatie van 'Wacko Jacko'. In 2006 gaat hij weer helemaal bouwen aan zijn carrière, en niet meer aan relaties met minderjarigen. Robert Jensen: De carrière van Robert Jensen bereikt dit jaar een hoogtepunt. Roberts vette lichaam kan het echter niet meer bijbenen, en hij komt plotseling te overlijden. Zijn humor zal helaas altijd voortleven, net als de zin, “Robert zou het zo gewild hebben”. Wouter Bos: Na een vette winst bij de Gemeenteraadsverkiezingen weet gladjanus Wouter Bos in 2006 zijn populariteit nog verder te vergroten. Zijn bijrol in de nieuwe Kabouter Plop film als Kawouter Bos, zorgt echter aan het eind van het jaar voor een ommekeer.