Achtergrond
The Division

Update: The Division - Tips voor beginners en gevorderden

Zo begin je voorbereid aan je avontuur

Geschreven door Michel Musters op

Je hebt Tom Clancy's The Division wellicht inmiddels aangeschaft. Recensies zijn over het algemeen nog ver te zoeken (de pers is immers ook pas net begonnen met spelen) en de grote open wereld van de game is nogal intimiderend. Gamer.nl zet de belangrijkste informatie voor je op een rij en geeft wat tips waar je als beginner (en misschien als ervaren rot) wat aan hebt.

Let op: Dit artikel bevat lichte spoilers over de gameplay van The Division. Er zijn geen spoilers over het verhaal te vinden in dit artikel.

Het concept van The Division is simpel genoeg: een virus legt New York in puin en jij als Division-agent moet met je team orde scheppen. Dat doe je in een third person game waarin je vooral veel aan het schieten en looten bent. De game speelt zich helemaal af in New York, vooral in de wijk Manhattan.

The Division

Zo werkt het

Hoewel je in het begin een tutorial krijgt in Brooklyn, opent de game zich pas echt in Manhattan. Je opent er een base of operations en werkt vanuit daar aan verschillende typen missies. Je hebt de hoofdmissies, waar je de meeste XP (ervaringspunten) voor krijgt, en een hoop zijmissies waarin je op allerlei manieren je Division-team en de inwoners van New York helpt. Missies krijg je meestal van hoofdpersonages en speciale soldaten in een safe zone of via een prikbord in een safe zone.

In de safe zones, waaronder je base of operations ook valt, kan je niets gebeuren en zie je ook andere spelers die online zijn lopen. Buiten die safe zones, dus in de stad zelf, zijn de talloze missies en kun je ook gevaarlijke random encounters tegenkomen. Op missie gaan is zo simpel als een missie op de kaart selecteren, de lijn die in beeld komt volgen en bij de missie aankomen.

Wanneer je een missie begint, kun je kiezen of je hem alleen doet (met een aantal computergestuurde soldaten), met vrienden in een groep van maximaal vier, of via het matchmaking systeem met drie voor jou onbekende spelers die door de game zijn uitgekozen. Daarnaast kun je altijd wanneer je maar wilt een 'party' oprichten van vrienden of random spelers die vervolgens met je door de spelwereld lopen. 

Het doel van de game is de missies klaren (zowel hoofd-als zijmissies), daardoor als personage levellen en betere loot (wapens, bescherming, kleding) krijgen. Daarnaast gaat Ubisoft later dit jaar extra missies toevoegen, vergelijkbaar met raids in mmo, die voor end-game content moeten zorgen.

Tot nu toe duidelijk? Mooi, want Ubisoft heeft er nog een extra element bijgevoegd. De 'Dark Zones' zijn gebieden (die duidelijk aangegeven worden op de kaart) waarin één of meerdere spelers het constant tegen de game opnemen. Dit gevaarlijke gebied laat spelers echter ook op elkaar schieten, dus iedereen kan zich tegen je keren. Hoewel sommige hoofdmissies je in de Dark Zone laten komen, kun je ook op elk moment zelf op bezoek gaan, maar let op: het is er gevaarlijk. Je level is een unieke statistiek in de Dark Zone en staat los van de hoofdgame. Je hoeft dus niet bang te zijn dat doodgaan in de Dark Zone nadelen heeft voor de normale game. Uiteindelijk kun je er loot vinden die je in heel de game kan gebruiken.

The Division

Online tools voor The Division

Wanneer je de tutorial hebt uitgespeeld en een base of operations hebt, opent de game zich echt en kun je je personage uitbouwen met skills, perks en andere extra's. Hoewel alles te vinden is in de menu's van de game, helpt het om handige overzichten op internet erbij te pakken. Op die manier weet je precies wat je allemaal kunt doen en hoe je jezelf verbetert. Gelukkig staan er op internet vele schema's hiervoor.

In deze skill tree kun je precies zien wat je allemaal kunt upgraden en welke skills je kunt gebruiken. Handig om te weten waar je naartoe werkt. Minstens zo handig is deze map met collectibles. Zoals het een Ubisoft-game betaamt kun je veel extra dingen vinden op de map en die leveren ook nog eens nieuwe gear op, dus is het wel zo fijn om te weten waar alles te vinden is. Voor de wapenfreaks is er een document waarin alle wapens staan en hoeveel schade ze aanrichten. Dit document is er ook voor gear. Tot slot staan hieronder de manieren waarop je je base of operations kunt uitbreiden. De game laat je in het begin een aantal missies doen waardoor je deze secties in het gebouw ontgrendelt. In de schema's hieronder zie je precies hoe je de secties kunt uitbreiden.

The Division
The Division
The Division

Nu we de basis hebben behandeld, ben je klaar om op avontuur te gaan. Daarom hebben we een aantal tips voor beginners en gevorderden verzameld die je op de volgende pagina kunt bekijken.

Bron: null

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Handige tips
 3. Snel credits verdienen en levels omhoog gaan

Dit artikel delen:

Lees meer

Open bèta voor Smite start over twee weken op PlayStation 4 Sky Fortress-dlc voor Just Cause 3 nu beschikbaar
44

Reacties op: Update: The Division - Tips voor beginners en gevorderden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • radiumx

  • 9 maart 2016 11:23
  wat een topgame is dit zeg!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Wormpaul

  • 9 maart 2016 11:25
  Voelt bijna als reclame zoveel artikels dat over deze game verschijnt, het is misschien wel de grootste release van dit jaar (?) maar voor niet fans is het wel beetje veel elke dag weer imo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 9 maart 2016 11:30
  @Wormpaul Valt op Gamer.nl wel mee toch? Als ik op sommige concurrerende sites kijk zie ik letterlijk tientallen artikelen, hier wel bijna dagelijks een nieuwtje (als er wat nieuws te melden valt natuurlijk), maar dit is het eerste The Division-artikel op Gamer.nl sinds tijden en de laatste tot de review in progress later deze week verschijnt.

  Je moet het niet zien als reclame, maar als overlevingsdrang van websites (daarom ook geen kritiek naar de concurrentie van mijn kant). The Division is een hit, en door er veel over te schrijven krijgen websites meer bezoekers. Dat is eigenlijk bij elke grote gamerelease het geval. Heeft in ieder geval niets met reclame te maken, simpelweg met zorgen dat de website goed blijft draaien. Hopelijk maakt dit het wat duidelijker waarom je op elke site nu zoveel The Division-artikelen ziet!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  xsuperaim

  • 9 maart 2016 11:36
  @MichelMusters
  Een hit die zijn woorden waarmaakt en alle aandacht terecht verdiend inderdaad.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Wormpaul

  • 9 maart 2016 12:01
  @MichelMusters

  Klopt, concurrende site's maken er naar mijn smaak helemaal een potje van qua aandacht. Maar ik snap je punt en het is meer een constatering van mijn kant dan dat gamewebsites zo moeilijk kunnen overleven tegenwoordig en het moeten hebben van "hit" gevoeligheid. Misschien ben ik ouderwets hierin maar zelf zou ik liever iets meer betalen en dan meer gespreide / verdieping content krijgen in de lijn van basher.nl van vroeger.

  Grootste gevoel van reclame / overkill op de site kwam omdat er v/d week ook al een "guide" was geplaatst met exact zelfde plaatjes, nu zag ik dit terugkomen in dit artikel en had ik gevoel van copy/paste op gamer.nl om snel dikker gevulde artikelen te maken.

  In elk geval dank voor je uitleg, vanuit zakelijk oogpunt volledig begrijpelijk en misschien reageer ik teveel vanuit de onderbuik alleen is het iets dat misschien meer mijn hele cynisme is rondom games / gamewebsites van tegenwoordig dan dat ik hier gamer.nl op had moeten afrekenen.

  In meest positieve geval mag je het lezen als;

  Hoge bomen vangen veel wind of de persoon die je het meeste lief hebt doe je ook vaak ook het meeste pijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 9 maart 2016 12:26
  @Wormpaul Geen probleem hoor, kritiek hoort er bij, stellen we op prijs en daarom neem ik ook de tijd te reageren.

  Het is natuurlijk niet dat we deze guide alleen plaatsen voor de 'makkelijke hits'. We denken ook daadwerkelijk dat bezoekers er wat aan hebben. Anders plaatsen we het gewoon niet :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  haastnooit

  • 9 maart 2016 13:52
  @Wormpaul Ik heb de game (nog) niet, maar ben er zeker wel in geïnteresseerd. Niet fans kunnen het artikel altijd nog overslaan.
  Ik twijfel nog steeds over de game, dus een diepgaande beschrijving van de game als deze kan ik wel waarderen. Misschien maakt dat dat ik eindelijk een beslissing kan nemen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 9 maart 2016 14:05
  @haastnooit En morgen hebben we ook de review in progress online staan, voor een eerste diepe impressie. Misschien kun je voor de zekerheid daar even op wachten?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  xsuperaim

  • 9 maart 2016 11:33
  gisteren gespeeld met 4 man, wat is dit spel goed zeg zo goed had ik het niet verwacht.
  Ook de matchmaking ging goed op de day 1 release.
  Ik verwacht minimaal een 8.5 bij de recensies.
  Tot nu toe klopt letterlijk alles in het spel.


  Pure genot!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 9 maart 2016 11:49
  @xsuperaim

  2 van m'n maten hebben de game gisteren ook heel de dag gespeeld ( pc versie). En ze zijn er zeer zeker over te spreken. Ubisoft heeft hier wederom een dikke hit mee te pakken.

  Nah ubisoft gaat weer de goeie kant op dat was al te merken bij AC Syndicate en nu met the division zijn weer helemaal op het juiste pad gekomen qua games maken.

  Overigens hebben m'n maten mij niet kunnen overhalen om de game ook te kopen. Ik ben gewoon weg geen team player :).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  xsuperaim

  • 9 maart 2016 11:57
  @coola ik speelde het op de ps4 hebben we een community met 400 mensen ongeveer, dus speel altijd met squad. grafisch heeft de spel me op de ps4 positief verbaasd.
  Ubisoft heeft hier meester werk geleverd mag ook gezegd worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 9 maart 2016 14:10
  @xsuperaim

  Misschien dat ik hem ooit nog ga kopen. Het blijft een multiplayer game en daar betaal ik niet graag de volle pond voor. Als ik hem koop koop ik hem wel voor pc ( meeste van m'n vrienden spelen hem daar op. )

  Overigens zijn er op een paar kleine probleempjes na genoeg geen enkele server problemen op pc ( weet niet hoe het zit op ps4 en xone ) maar ubisoft heeft hier echt gewoon perfect werk afgeleverd

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • hieper12

  • 9 maart 2016 11:42
  Goed bezig GNL! Gisteravond even 3 uurtjes aan de game mogen snuffelen (na closed en open beta). Daar gaat m'n sociale leven :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • mark1772

  • 9 maart 2016 11:48
  Paar uurtjes gespeeld en geen een keer uitgevallen op de eerste dag! Had niet verwacht dit zo leuk te gaan vinden. Het overrompeld je de eerste keer wel door de map en alle rpg mogelijkheden. Maar dat zie ik als een pluspunt natuurlijk. Een topper tot nu toe!
  Mensen al ervaring met de darkzone, durf het niet aan in me eentje.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 9 maart 2016 11:52
  Na de bagger van AC en FC zit dit qua vernieuwing wel goed.
  Persoonlijk vind ik het spel retesaai (saaie missies) maar het is tenminste een gedurfde poging van Ubisoft. Mss leuk om uit de budgetbak te halen :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  serphilith

  • 9 maart 2016 12:19
  @Grohe Ik zou zeggen doen.. of beter, koop een bundel! The Division, No Man's Sky en nog eentje .. 3 spellen voor €10!

  En omdat de winkel je zo lief vind krijg je er nog de volledige collectie AC bij! Wat een deal.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 9 maart 2016 12:41
  @serphilith,

  lolol het zou je verbazen hoeveel AC titels ik heb/had. Geen een gekocht voor de full price ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  serphilith

  • 9 maart 2016 12:48
  @Grohe Ik geloof het best, ben zelf gestopt met kopen na AC3 .. en BF nog gehaald bij de steamsale .. en Unity /Synd moet ik nog kopen, ik heb wel de 'demo' gespeeld van die twee. Is duidelijk niet meer mijn ding.

  Maar bij The Division zie ik erg veel mensen zeggen dat ze het niets vinden, dan spelen ze het via via.. en ineens kopen ze het. Het voelt gewoon goed aan. Het enige wat je moet doen is Tom Clancy uit je hoofd halen… helaas.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Edwin1984

  • 9 maart 2016 12:13
  Gisteren de hele avond probleemloos zitten spelen op de pc, het speelt geweldig en qua content zit het voor zover ik kan oordelen na die paar uur ook wel goed. Hoewel ik verre fan van Ubisoft hebben ze hier strak werk afgeleverd!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  vladimirr

  • 9 maart 2016 12:36
  Heb hem voor de pc gekocht, en man wat zijn de servers van ubisoft alweer ( rainbow siege dejavu) slecht. Matchmaking is ook slecht. Ik speel met allemaal hogere lvl play ers waardoor de vijanden ook van hoger niveau zijn.

  Ik had nog hoop voor ubisoft maar nope zelfs dit hebben ze op de pc verkloot. Kijk alleen al naar de steam reviews.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.