Een van de snelst groeiende industrieën vandaag de dag is de games industrie. Met nauwe banden in de film- en entertainment industrie is het dé industrie waar iedereen in de toekomst de nadruk op zal leggen. En laten we nou net de eerste generatie zijn die de generaties aan nieuwe consoles en games mogen aanschouwen en we zien alles vanaf de voorste rij. De nieuwste games en de nieuwste hardware kan je allemaal bewonderen op de Sp!ts GamExpo 2005, een game gerelateerd evenment waar je drie dagen lang niets anders dan games, films en andere entertainment krijgt voorgeschoteld.

Voor gamers die de titel “gamer” willen hooghouden, zijn er in Nederland niet zo veel mogelijkheden, maar de enkele die er zijn, grijpen ze met beide handen vast. De Sp!ts GamExpo is één zo'n mogelijkheid, want duizenden gamers kunnen het tegen elkaar opnemen in verschillende contests en toernooien om de vetste prijzen te winnen. Denk bijvoorbeeld aan een geheel verzorgde wintersport vakantie van Husk, een Bleekemolen Race Experience op Zandvoort of het zwaard van Siegfried uit de Soul Calibur serie aan fighting games. Doe mee aan toernooien van SSX on Tour, Soul Calibur III en Project Gotham Racing 3 om naast een hoop plezier, deze vette prijzen in de wacht te slepen.

Ben je niet zo'n ster in bovengenoemde games, dan zijn er altijd nog tonnen en tonnen aan goodies in de wacht te slepen. Van Grand Theft Auto petjes en basketballen, tot stickers, pennen, t-shirts en noem het maar op. Van de leukste games zijn er de leukste goodies te krijgen. Je hebt bijvoorbeeld kans om bij Electronic Arts als een van de eerste een behind closed doors sessie van hun aankomende shooter Black te winnen om daar te zien wat voor coole dingen de ontwikkelaars in hun game hebben gestopt.

Op de Game Stage kan je dagelijks vele prijzen winnen, worden er de vetste competities gehouden en kan je meedoen aan bijvoorbeeld de Buzz quiz van Playstation of een van de andere vele mini competities en wedstrijden. Het geheel wordt gepresenteerd door Seb van den Berg, de commentator van Eurosport's Xtreme Sports. Tijdens de vele shows en competities kan je hier ook de nodige goodies verwachten.

Natuurlijk zijn er ook vele games te spelen en kan je zelfs voordat het apparaat in de winkels ligt je handen opwarmen aan de nieuwe console van Microsoft; de Xbox 360. In een compleet unieke ervaring kan je de games van de volgende generatie spelcomputers eens onder de loep nemen. Baan je een weg door vijanden met super spion Joanna Dark, in Perfect Dark Zero of ga het gevecht aan met de elementen in Kameo: Elements of Power.

Niet alleen Microsoft is van de partij natuurlijk en je kunt ook de nieuwste games van onder andere Nintendo, Playstation, en Activision aanschouwen. Speel op je gemak Nintendogs op je DS of een van de vele andere DS toppers. Zing je longen er uit met Singstar 80's of doe een gooi naar het wereld kampioenschap rally met WRC. Ben je meer van de oudere games en ben je een absolute ster in Pacman of een andere arcade klassieker, zet dan een highscore neer in de Sp!ts Classics Arcadehal waar al je vertrouwde arcade machines op vrij spelen staan en waar je elkaar's highscore kan overtreffen om spetterende prijzen te winnen.

Wil jij ook die tricks, kickflips, ollies en meesterlijke grinds uit de Tony Hawk games onder de knie krijgen, kom dan langs bij de Skateramp waar je elke dag vele workshops kunt volgen om alles wat je wilt leren ook daadwerkelijk kunt leren. Ben je echter niet zo'n fan van fysieke inspanning en laat je liever je gedachten varen over Magic the Gathering dan kan je op de Sp!ts GamExpo je lol op. Met een ruimte voor honderden gamers, kan je kaarten van Magic the Gathering ruilen, kopen en natuurlijk tegen elkaar uitspelen.

Ook kan je dit jaar letterlijk een blik werpen in de battle arena waar BNN's Dutch Robot Games elke dag de motoren warmdraaien om elkaar het leven zuur te maken. De heavies, raptors en feathers nemen het tegen elkaar op, maar geven ook demos weg van onder andere Flipper Frenzy en vele andere Robot tips and tricks.

En natuurlijk kan je dit jaar ook de redactie van Gamer.nl ontmoeten die dit jaar op een geheel in een World of Warcraft gestoken stand al je vragen over Gamer.nl en de aankomende nieuwe site kunnen beantwoorden. Altijd al willen weten wie er achter de schermen bij deze gamesite werkzaam zijn, dan is de je kans.

De Sp!ts GamExpo wordt dit jaar gehouden vanaf vrijdag 25 november tot zondag 27 november. De deuren gaan elke dag open om 10:00 uur in de ochtend en sluiten om 17:00 uur 'savonds. Drie dagen aan puur game plezier, dat mag je niet missen!