SpellForce is de nieuwste game van Phenomic. In deze RTS meets RPG, kan de speler zelf zijn eigen Hero maken, zoals in bijna alle klassieke role-playing games. De speler kan naar hartelust verschillende eigenschappen veranderen aan zijn virtuele ik, om zich zo meer in te kunnen leven in wat er gaat gebeuren. In SpellForce – The Order of Dawn heb je de beschikking over 7 verschillende scholen van magie en vechtkunsten, welke verdeeld zijn in verscheidene vaardigheden voor zowel magie als vechtkunst. Bij elke bocht in het verhaal, afhankelijk van de keuzes die de speler maakt, wordt de speler geconfronteerd met tactieken en strategische uitdagingen. Zodra de speler de 3D wereld instapt, kan hij zich verademen aan het plot van de game alswel de oogstrelende graphics die SpellForce tot zijn features rekent.

Innovatieve mix van real-time strategy en role-playing elementen, voor het eerst uitgewerkt tot een maximum.

Hoge mate van meeslepende gameplay door de introductie van een Hero die de speler kan levellen en upgraden met diverse vaardigheden.

Click'n'Fight: Een revolutionair gevechts systeem dat je gegarandeerd direct in de actie stort, waarbij je tactisch en strategisch grootse veldslagen kan voeren.

Zes rassen om mee te spelen: Humans, Dwarves, Elves, Dark Elves, Trolls en Orcs, welke je kunt uitzetten voor het bouwen van diverse strategische en tactische gebouwen of voor directe oorlogvoering!

Meer dan 30 verschillende vijanden, varieërend van de bange en geniepige Goblins tot krachtige en super gevaarlijke Demons en Dragons.

Meer dan 100 verschillende spreuken in verschillende vormen van de magische kunst (white, black, elemental magic, etc.).

Een grote uitgestrekte gamewereld waarin het plot de rode draad is, maar waar in bepaalde zijtakken genoeg quests zitten om de speler extra experience points te geven.

Ongeevenaarde 3D graphics met een tal van zoom features, varieërend van 1st person tot 3rd person perspectief.

Neem het op tegen je vrienden of online kennissen met de Multiplayer modus waarin je tot 8 spelers op 1 kaart kan gamen.