Ares De god van de oorlog is een meedogenloos man, die vaak de rebel en agressieveling in je naar boven laat komen. In de gesprekken die je voert komt dit tot uiting in fiere, sterke antwoorden, waarbij geweld niet geschuwd wordt. Ares richt zich strijdvaardig voornamelijk op de knots, een joekel van een wapen waarmee Jason vijanden met een gerichte klap in één keer kan verslaan. Tevens kun je met het gebruik van de knots vijandelijke schilden vermorzelen. De knots is hiermee, zeker als je tegen veel vijanden tegelijk vecht en met een grote zwiep even wat ruimte wilt creëren, een handig wapen.

Rage of Ares: Een God Power waarmee je een gigantische explosie creëert die vijanden enorm veel schade toedoet. De latere variant zorgt ervoor dat ook hun schilden sterk beschadigd worden.

Prayer of Ares: De speciale move met de knots die je bij Ares vrij kunt spelen. Komt in verschillende varianten, waarbij de laatste versie werkelijk snoei- en snoeihard is.

HermesZwaardvechters komen bij Hermes aan hun trekken. De god van reizigers, wegen, kooplieden en handel biedt Hermes interessante extraatjes voor dit wapen, dat met name handig is voor snelle, behendige aanvallen. Ook biedt Hermes helende mogelijkheden aan. Tot slot worden ook je God Powers, die zich vullen in een speciale meter naarmate je meer combo's uitvoert, sneller aangevuld als je in de gratie van Hermes vecht en handelt.

Favor of the Gods: Hoe sneller je aanvalt, des te sneller vult de God Power-meter zich weer aan. Het maken van korte, snelle combo's (waarvoor het zwaard weer ideaal is) is hierbij aan te raden.

Speed of the Herald: Met deze God Power geactiveerd bewegen vijanden in slow-motion terwijl Jason op normale snelheid blijft bewegen.

ApolloDe wijze god Apollo van het licht, de wetenschap, beschaving en schone kunsten heeft een voorkeur voor het intellect. In het heetst van de strijd vertaalt Rise of the Argonauts dit naar een met name op defensie gerichte god, die het robuuste schild dat je draagt alleen maar sterker kan maken. Ook je gezondheid en uithoudingsvermogen worden door je daden op te dragen aan Apollo verbeterd. De wijsheid van Apollo komt in de gesprekken die je voert vaak tot uiting in een goed geformuleerd antwoord, dat meerdere kanten van de kwestie belicht.

Guardian's Defiance: Als Jason in korte tijd veel schade oploopt, wordt er automatisch een aanval getriggerd die alle vijanden die om Jason heen staan enorm veel schade toedoet.

Healing Beacon: Met deze God Power is zowel de gezondheid van Jason als die van de andere Argonauten te op te krikken. Een lichtbaken vormt zich op de grond en iedereen die binnen de stralen valt, wordt langzaam maar zeker opgebeurd.

AthenaAls godin van de orde, de militaire strategie en het tactisch denken is Athena misschien wel de meest redelijke god in Rise of the Argonauts. Tenminste, in ieder geval tijdens de gesprekken, waarin het kiezen voor Athena vaak staat voor een gerechtigde beslissing die het goede en het kwade in achting neemt. Al vechtende kenmerkt Athena zich door de speer. De speer is met name handig als vijanden open en bloot, oftewel zonder schild, vechten en je ze met één gerichte beweging aan je spies kunt rijgen.

Tempest: Met deze God Power vormen zich Elektrisch geladen vlakken op de grond, die iedere vijand die er overheen loopt elektrocuteren. Dit alles omdat Athena de enige godin is die bliksemstralen van Zeus mag gebruiken.

Storm Spear: Je kunt je speer met deze upgrade niet alleen als slag- en steekwapen gebruiken, maar hem ook van een afstandje naar een vijand toegooien.