Operation Flashpoint: Elite is de Xbox versie van de realistische shooter Operation Flashpoint: Cold War Crisis. Operation Flashpoint, dat was toch die coole Battlefield-achtige game waarin je massaal oorlogje mocht spelen? Juist ja, klopt helemaal. De game verscheen in 2001 op de PC en komt nu in sterk verbeterde vorm terug naar de Xbox. Ter gelegenheid van de lancering van het spel, geeft Gamer.nl in samenwerking met Codemasters vijf exemplaren van het spel weg.

Het verhaal van Operation Flashpoint: Elite speelt zich af in het midden van de Koude Oorlog, anno 1985. Er heerst onrust binnen het leger van de Sovjet-Unie en een deel van het Russische leger bezet een eiland. Natuurlijk gaat dit niet onopgemerkt voorbij en al gauw duiken de NAVO troepen op, waar jij onderdeel van uitmaakt. Tijdens de campagne door, maak je de oorlog onder andere mee als grondsoldaat, vliegtuigpiloot en tankcommandant. Vervolgens staat er nog een campagne op je te wachten, genaamd “Resistance”. De oplettende gamer weet zich te herinneren dat Resisantce oorspronkelijk een uitbreiding voor Cold War Crisis was. In feite krijg je anderhalve game voor de prijs van één dus.

Uiteraard bevat Operation Flashpoint: Elite ook een multiplayer modus, die tevens via Xbox Live te spelen is. Naast de reguliere modes zoals (team) deathmatch, capture the flag en hold location, en een kat-en-muis-achtig spel waar een de sluipschutter is en de rest de taak krijgt deze op te sporen, vinden we tevens een coöperatieve modus in het spel terug. Met maximaal zestien spelers is het mogelijk om het Russische leger met kogels te bestoken. De coöperatieve modus is daarnaast ook gewoon op enkel één Xbox mogelijk en met een vriend of vriendin op de bank te spelen.

Wel nu, wat moet je doen om een exemplaar van de game te winnen. Om kans te maken op één van de vijf exemplaren die we van de game hebben liggen, dien je voor 4 november antwoord te geven op de volgende vraag: Hoeveel vierkante meter oorlogsgebied kent Operation Flashpoint: Elite? Stuur het antwoord voor 4 november, naar: DE DROPZONE MAILBOX Vergeet je adres gegevens niet en veel succes!

Over de uitslag van de prijsvraag kan niet worden gecorrespondeerd. Inzendingen zonder volledige adresgegevens worden niet geaccepteerd. Winnaars krijgen per e-mail bericht. De prijsvraag is toegankelijk voor bezoekers in de Benelux en je mag maar 1 keer meedoen, overige inzendingen worden niet meegeteld. Medewerkers van Gamer.nl, Codemasters en Bohemia zijn uitgesloten van deelname. Inzendingen op en na 4 november 2005 zullen helaas komen te vervallen