Netgamez is al jaren lang een bekende naam in de LAN-scene. Al sinds 1997 worden er LAN's georganiseerd onder deze naam, allemaal met groot succes. De laatste jaren zijn de LAN's steeds groter geworden, waarbij er vorig jaar 800 man en dit jaar zelfs 1000 Gamers op de LAN aanwezig waren.

Dit jaar werd Netgamez op een nieuwe locatie gehouden. De Pandahallen in Loosdrecht werden na het hittedebacle van vorig jaar gelukkig verlaten en als vervanging is het HomeBoxx complex in Nieuwegein gekozen. Met ruim 10.000 m2 oppervlakte, verdeeld over 2 etages, is het een uitstekende, grote locatie. De inrichting was dan ook ruim van opzet. Brede hoofdpaden en voldoende ruimte voor je pc.

De aanwezige mensen konden hun hart ophalen. Naast de gebruikelijke competities in onder andere BF1942, CS en Quake 3 had de organisatie nog flink wat extra evenementen in petto. Een shop (met redelijke prijzen), een rij Xboxen en een multimedia hoek waar de belangrijke matches live te volgen waren. Alle aanwezige Gamers waren ook benieuwd naar de openingsstunt, welke vorig jaar zeer spectaculair was. Toen kwamen er namelijk enkele compleet bewapende commando's naar binnen gestormd. Dit jaar was de openingsstunt echter heel zwakjes. Er kwam een motor de zaal binnen rijden waarna een vechtpartij plaatsvond. Dit alles was echter slecht zichtbaar en niet verstaanbaar. De helft van de aanwezige Gamers had zelfs amper door dat er wat gebeurde. Een gemiste kans, al kon de stunt van vorig jaar natuurlijk moeilijk overtroffen worden.