8+ / 10 - InsideGamer - "Heel veel zaken in Call of Duty: Advanced Warfare vallen in de categorie ‘vertrouwd maar aangepast’."
93 / 100 - Power Unlimited - "Advanced Warfare is nu al een legendarische Call of Duty."
8,5 / 10 - IGN NL - "Het exoskelet in Call of Duty: Advanced Warfare steelt de show en tilt de multiplayer naar een hoger plan."
8,7 / 10 - XGN - "Call of Duty Advanced Warfare is wél de beste Call of Duty in jaren met vernieuwingen die je niet zag aankomen."
4 / 5 - Tweakers - "Call of Duty doet vooral wat het moet doen, zonder met al te heftige verrassingen te komen."
8,4 / 10 - Gamersnet - "Call of Duty: Advanced Warfare is de beste Call of Duty sinds Modern Warfare 1 en dat is een dijk van een prestatie."
9 / 10 - 9lives - "Qua afwerking, spektakelwaarde, intensiteit en multiplayer-opties hoeft deze aflevering voor geen enkele voorganger onder te doen."

Meer vrijheid in de singleplayer

De singleplayer wordt geprezen omdat hij voorzichtig meer vrijheid introduceert. XGN schrijft: “Call of Duty: Advanced Warfare's singleplayer is zonder twijfel de singleplayer die de meeste vrijheid én variatie biedt.” Ook 9lives kan de vrijheid waarderen: “Advanced Warfare telt wel drie of vier levels die het lineaire opentrekken tot de meest open, vrije arena’s ooit gezien in de serie.” Volgens veel sites is de singleplayer van Advanced Warfare dus een welkome afwisseling van de anders zo lineaire campaign.

Call of Duty: Advanced Warfare

Exo-skelet zet Call of Duty op z’n kop

De aandacht in veel recensies wordt natuurlijk gericht op het Exo-skelet. Deze wordt unaniem bejubeld door de Nederlandse pers. Volgens Gamersnet “beïnvloedt het Exo-skelet alle aspecten van de gameplay. Niet alleen ben je sneller, de mogelijkheid om extra hoog te springen voegt tevens een verticale dimensie toe.” Sterker nog, Power Unlimited vindt het “een gouden greep voor de multiplayer”. Ook IGN NL is lovend: “Het Exo-skelet in Call of Duty: Advanced Warfare steelt de show en tilt de multiplayer naar een hoger plan. Ik kan niet meer zonder.”

Tegenvallende co-opmodus

Exo Survival, de nieuwe co-opmodus, valt minder in de smaak: Power Unlimited heeft het idee “dat hier niet zoveel tijd en energie in is gestoken als in de andere modi en de replaywaarde is dan ook niet al te hoog”. IGN NL vindt dat de gamemodus “zich nog niet echt onderscheidt van eerder co-op-modi uit eerdere Call of Duty-games”. Tweakers is wel positief, en vooral te spreken over de verschillende klasses: “Dat leidt tot puzzelwerk en discussies over een te volgen strategie, en alleen dat is al vermakelijk.”

Call of Duty: Advanced Warfare

Verslavend Momentum

Een andere multiplayermodus, Momentum, gooit wel hoge ogen bij de Nederlandse pers. Tweakers merkt op dat deze modus zorgt voor “heel veel actie en chaos, en heel veel plezier. Bovendien komt er ook nog wel wat strategie bij kijken.” IGN: “Geloof ons: het landje veroveren is bizar verslavend.” Gamer.nl doet ook nog een duitje in de zak over de aanwezige modi: “Weinig wereldschokkends, al vertoont Momentum bij vlagen dezelfde kwaliteiten en het vermaak van een Hardpoint of Domination.”

Conclusie

Call of Duty: Advanced Warfare brengt volgens veel sites vernieuwingen met zich mee waardoor het met kop en schouders boven andere recente delen uitsteekt. Toch laat het hier en daar ook steken vallen, maar vooral het Exo-suit zorgt voor een frisse wind, waardoor de meeste minpunten door de vingers gezien worden.