In de line-up van Midway valt direct op dat zij zich meer aan het richten zijn op de kids sector met games als Happy Feet en The Ant Bully. Gelukkig blijft Midway zich ook richten op de meer volwassen gamer en spelen ze goed op deze doelgroep in met een nieuwe Mortal Kombat die ook bij de oudere gamer nostalgie gevoelens boven zal brengen. De invloed van Hollywood is een andere waarneembare trend in de Midway line-up. John Woo presents Stranglehold is daar een prima voorbeeld van maar ook verleent Hollywood talent haar stem in film/games als Ant Bully en Happy Feet. John Woo presents Stranglehold

Platform: Xbox 360, PS3 & PC

Genre: Actie

Releasedatum: Q4 2006

Regisseur John Woo laat het filmdoek even los en richt zich op de gamesmarkt. En dat doet hij gelijk voor de next-gen consoles. Stranglehold is het vervolg op de film Hard Boiled, maar bevat wat meer spiritualiteit. In de game speel je inspecteur Tequila, waarvoor Chow Yun-Fat (Diary of a Geisha) zijn gezicht en bewegingen heeft geleend. Inspecteur Tequila is in een persoonlijke strijd verwikkeld met de criminelen van Hong Kong. Als later zijn ex-vrouw gekidnapped wordt door de Russische maffia in Chicago is het hek van de dam.

Stanglehold ziet er schitterend uit. En dat is ook precies wat John Woo wilde, een filmische game maken. Dit betekent wel dat de lengte van de game niet bijzonder lang is, maar de gameplay en de graphics maken dit voldoende goed.

In de game heb je de beschikking over vette wapens die je tegelijkertijd kunt gebruiken om de hordes tegenstanders af te knallen. Het bloed spuit in uit de doorzeefde lichamen en de bloedspetters schitterend op je kleding. Bijzonder mooi! Ook de omgevingen kunnen stuk, elke centimeter kan beschoten worden en zal zo blijven wanneer je er weer terugkomt.

Gezien het feit dat John Woo een filmmaker is heeft hij veel gebruik gemaakt van filmische effecten die nadruk op bepaalde bewegingen en scenes legt. Zo zal de game in slow motion gaan wanneer je door de lucht vliegt en met je geweren schiet. Explosies worden ook met nadruk en vertraagd in beeld gebracht waardoor John Woo zeer goed de sfeer van de game overbrengt.

Rise & Fall: Civilizations at war

Platform: PC

Genre: RTS

Releasedatum: 30 juni 2006

Meer info

Rise & Fall: Civilizations at War is de laatste creatie van de ontwikkelstudio Stainless Steel, al heeft Midway San Diego inmiddels de ontwikkeling overgenomen. Deze RTS game onderscheidt zich van anderen door de zeer gedetailleerde graphics, maar vooral door de mogelijkheid om gebruik te maken van Heroes. In totaal zijn er acht helden waaruit gekozen kan worden en deze zul je ook echt moeten gebruiken om slagen te kunnen winnen. Stel je voor: je manschappen proberen de vijandige linies te doorbreken maar dit gaat moeizaam. Indien je Hero Meter vol is, kun je je Hero pijlen laten afvuren en zo de linie doorbreken en afstevenen op een overwinning.

Rise & Fall bevat vier verschillende beschavingen waaruit je kunt kiezen: Perzen, Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Je zult kunnen spelen als Alexander de Grote, Cleopatra en ook als Caesar. Naast de traditionele veldslagen zul je in Rise & Fall: Civilizations at War ook gevechten kunnen houden op het water.

De game is met maximaal acht personen online te spelen waaronder ook een team-based modus valt waarbij spelers een verdeling moeten maken tussen wie zorgt voor de bronnen en wie er het slagveld opgaat.