Door Michael Wolf Visser

Microsoft heeft in het Shrine Auditorium in Los Angeles haar jaarlijkse pre-E3 Xbox persconferentie gehouden. Hieronder vind je de belangrijkste punten die tijdens deze conferentie aan bod zijn gekomen:

Microsoft en EA samen voor Xbox Live

De Xbox Conference in het Shrine Auditorium zorgde naast de nodige commotie rond de getoonde titels ook voor wat opheffing, toen aangekondigd werd dat Microsoft en EA gaan samenwerken op Xbox Live. Alle EA sports titels en aangekondigde games als Goldeneye: Rogue Agent, Timesplitters 3 en de nieuwe Need for Speed Underground zullen online te spelen zijn.

De start van de samenwerking begint met de SSA Football titel van EA ergens in de loop van het jaar. Verwacht naast deze titel ook Fifa 2005, NBA 2005, Timesplitters 3, Burnout 3 en Battlefield: Modern Combat snel op de Xbox Live servers te vinden.

Halo 2 releasedatum in steen

De kogel is de spreekwoordelijk door de kerk. Vandaag is Microsoft met de verlossende datum gekomen voor de fans van Halo. Halo 2 zal compleet met een vernieuwde multiplayer versie op 9 november 2004 in de winkels terecht komen. Een verblijde Peter vertelde de genodigden op de Xbox Conference in het Los Angeles Shrine Auditorium dat iedereen van de nieuwe Halo kon gaan genieten.

De multiplayer demo die getoond werd zorgde voor een gigantisch kabaal in de zaal. Mede door de mogelijkheid om voertuigen te beschadigen, keuzes te maken voor de Covenant of de Humans in een multiplayer game en het te lijf gaan van je vijand met behulp van melee wapens als de engergy blade.

Ook de graphics hebben een opleving gekregen. Veel meer glans, customization in de vorm van kleur en logo's op de uniformen en de speelwereld. Verwacht in de loop van de week de nodige filmpjes op het net waarin de multiplayer demo wordt getoond. Een aantal nieuwe Halo 2 screenshots zijn hier te bekijken. Xbox Live met Camera

Wat is een Online ervaring zonder directe interactie tussen de gebruikers. Na de Eyetoy van Sony gaat Microsoft ook komen met een camera welke de Xbox Live functie voor Video messaging en Video chatting mogelijk moet maken. Hoe de camera gaat heten, wanneer deze op de markt is en in welke hoedanigheid deze zal worden ondersteund in toekomstige games is nog niet geheel duidelijk, gezien er verder niet op in werd gegaan.

De nieuwe functies waaronder de Video chats zullen dus in een volgende update van Xbox Live worden aangevuld.

Forza Motorsport Microsoft heeft op haar persconferentie één nieuwe titel uit de doeken gedaan, de racegame Forza Motorsport. Het spel zag er behoorlijk indrukwekkend uit en Microsoft legde vooral de nadruk op de vele instelbare opties waarmee de speler het spel volledig naar zijn hand kan zetten. Gisteren hadden we al een zestal screenshots van deze titel.