Titel: Football Manager 2013

Actuele prijs: €8,74 (75% korting)

Football Manager is al jaren de onbetwiste koning van de voetbalmanager-games en de 2013-editie is daar geen uitzondering op. Football Manager 2013 is gigantisch, maar je kunt zelf bepalen hoe complex de game wordt en dat is wel zo fijn. Voor de Louis van Gaaltjes onder ons die niet per sé de meest actuele spelersstatistieken voor het nieuwe seizoen blieven dus de perfecte game.

Koopadvies: Als je echt waarde hechtte aan actuele spelersstatistieken, had je ‘m al gehaald. Nu is voor de rest van ons het moment om in te schakelen.

 

Titel: Crysis 2: Maximum Edition

Actuele prijs: €10,49 (70% korting)

Deel drie maakte eerder dit jaar indruk, maar vlak deel twee niet uit. Ook dat is namelijk een heerlijke en originele shooter waarin je helemaal los kunt gaan met de Nano Suit. Word onzichtbaar, ren onnatuurlijk snel of weersta extra kogels, met de Nano Suit kan het allemaal. Alleen die kekke boog uit deel drie ontbreekt helaas. In de Maximum Edition heb je wel de beschikking over een extra lading multiplayer maps en wapens, maar los daarvan vinden we ‘m toch nog een beetje duur.

Koopadvies: We rennen niet meteen met de Power Abilities naar de PC om voor deze prijs ‘m te halen.

Titel: Rising Storm

Actuele prijs: €8,99 (50% korting)

Rising Storm is een geslaagde op zich zelf staande uitbreiding van Red Orchestra 2. Deze al realistische shooter is met Rising Storm nog verder geperfectioneerd en de Pacifische oorlog is een interessante setting. Wie veel waarde hecht aan graphics is echter niet aan het juiste adres. Voor deze prijs is het echter zeker de moeite om deze verfrissende multiplayershooter te checken.

Koopadvies: Voor deze prijs een heerlijk alternatief voor de Call of Duty’s en Battlefields van tegenwoordig.

Titel: DmC: Devil May Cry

Actuele prijs: €19,99 (50% korting)

Met DmC: Devil May Cry is niets mis hoor, maar deze aanbieding is een beetje nutteloos. Op Steam is de game gewoon vrij duur gebleven, terwijl de game in de winkel al een tijdje een stuk goedkoper is. Als je ‘m koopt, doe het dan voor de toffe personages, het spektakel en de memorabele baasgevechten, maar niet omdat ie nu ‘50% korting’ heeft.

Koopadvies: Met kopen is niets mis, maar het hoeft echt niet per sé nu tijdens deze Sale.

Titel: Sleeping Dogs

Actuele prijs: €6,24 (75% korting)

Och och och wat zal Activision gebaald hebben. Nadat zij True Crime: Hong Kong schrapten, ging Square-Enix ermee vandoor en noemde het Sleeping Dogs. En het bleek een verrassing, een hit, een heerlijke GTA-achtige game met precies die humor, de personages en de vrijheid die die serie zo groot maakte. Het zou jammer zijn als je die game nog niet hebt gespeeld, dus wacht niet langer en check snel waar al die ophef over ging!

Koopadvies: Doen, doen, doen!

 

Titel: Alan Wake

Actuele prijs: €2,79 (90% korting)

Alan Wake is al vaker in talloze sales geweest, dus de kans is groot dat je hem allang eens hebt aangeschaft. Zo niet, dan is het nu wel een goed moment. Voor dit kleine bedrag haal je een hele toffe en originele horrorgame in huis die tegen het einde een tikkeltje eentonig wordt, maar tegen die tijd heeft het verhaal je allang in zijn greep. Toch is het niet verplicht om ‘m nu te kopen, want het is zo’n game die we elke Sale weer terugzien. Grote kans dat er een volgende keer ook nog downloadbare content bij zit.

Koopadvies: Toffe game, maar hij is zo vaak in de Sale dat je ‘m niet per se nu móet kopen.

Titel: Mark of the Ninja

Actuele prijs: €3,74 (75% korting)

Mark of the Ninja kruist moeiteloos een hoop goede en bestaande spelelementen om er een geweldig geheel van te maken. De game daagt je uit al je technieken naar eigen inzicht te gebruiken, waardoor je jezelf helemaal een ninja voelt. Een leuke game voor de koopjesjagers dus – en iedereen die even wat origineels wil spelen.

Koopadvies: Zijn ninja’s cool? Ja? Nou dan.

Titel: Orcs Must Die! 2

Actuele prijs: €3,74 (75% korting)

Deze tower defense-game voelt eigenlijk meer aan dan een uitbreiding dan als een volledig nieuw deel, maar bevat wel een gloednieuwe coöp-modus en is op alle vlakken net even beter en uitgebreider dan het origineel. Zeker voor deze prijs is Orcs Must Die! 2 dus een hele aantrekkelijke game als je niet genoeg van het eerste deel kon krijgen.

Koopadvies: Het is geen must-have, maar wel beter en uitgebreider dan het origineel.

Titel: The Secret World

Actuele prijs: €14,99 (50% korting)

The Secret World is een massively multiplayer onlinegame met een volwassen verhaallijn die zich afspeelt op de moderne Aarde. De game speelt zich af in Londen, Seoul en New York, dat bewoond wordt door zombies, weerwolven en andere fantasywezens. Dat is best tof, en aangezien er tegenwoordig ook geen abonnementskosten aan deze game zijn verbonden ben je voor €14,99 ook gelijk klaar.

Koopadvies: Zoek je nog een leuke MMO om veel tijd in te steken, dan is The Secret World een aanrader. Zeker zonder abonnementskosten is hij voor dit bedrag erg aantrekkelijk.

 

Titel: System Shock 2

Actuele prijs: €2,49 (75% korting)

Kijk eens aan, dat is nog eens een leuke aanbieding. System Shock 2 is de spirituele voorganger van BioShock en werd in zijn tijd net zo positief ontvangen als BioShock tegenwoordig. Let wel, dan hebben we het wel over bijna vijftien jaar geleden, dus hou dat even in acht als je ‘m opstart. Net als BioShock is System Shock 2 een first person RPG, maar deze games spelen zich juist af in een sciencefictionsetting. Heb je je vermaakt met games als BioShock en Deus Ex, dan moet je deze haast wel even checken. De prijs kan nu geen excuus zijn.

Koopadvies: Kopen, al was het maar om eens te zien waar de roots van BioShock liggen.