Update:
In onderstaand artikel hebben we het over de PC-game Trespasser. Een fan van het origineel maakt met de CryEngine een remake en dat wilden we jullie niet onthouden. En nu we het toch over de CryEngine en dinosauriërs hebben: Project Crynosaurs is een game waarin je zelf met een dinosaurus speelt. Deze game is al wel te spelen, al heb je daar wel een crydev account voor nodig.

Origineel artikel:
Een shooter die de complete ervaring van Steven Spielberg's film weet te vertalen is voor vele gamers altijd een droom gebleven. In 1998 leek PC-game Trespasser in de buurt te komen: in de game strandden spelers op 'Site B', het eiland uit The Lost World: Jurassic Park.

Het uitgangspunt van Trespasser is dat je 'alles' moest doen om te overleven. Materiaal is schaars en moest je maar net vinden. En de arm van het hoofdpersonage was een oncontroleerbare python, in plaats van de perfecte manier om een diepgaande shooter te spelen. 

Een aantal modders doen nu een nieuwe poging. En gezien de game op de Source-engine draait, gaan we er gemakshalve van uit dat het spel een stuk beter speelt dan Trespasser. Grafisch mag Jurassic Life er ook al zijn, terwijl de onlangs vrijgegeven gameplay nog niet eens van de defnitieve versie is.

Het verhaal ligt blijkbaar wel vast: spelers kruipen in de huid van parkopzichter Robert Muldoon - die stoere jager uit de film - en doen naast gebieden uit de film ook compleet nieuwe locaties aan. Het spel volgt het verhaal uit Jurassic Park dus maar deels. Om de spanning op te voeren, zit er ook veel meer actie in de mod.

Het gaat waarschijnlijk nog wel even duren voordat hij af is. Ga maar na: begin 2012 was de een na laatste keer dat de makers wat van zich lieten horen. Aangezien het om een stel fans gaat die de game in hun vrije tijd ontwikkelen, klagen we echter allerminst. We zijn inmiddels 19 jaar verder sinds de release van Jurassic Park, maar de drang om het eiland uit de film te verkennen is nog steeds gigantisch. Als we daar nog een paar jaar op moeten wachten, overleven we dat ook wel. Op de film moesten we immers ook 65 miljoen jaar wachten.